DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Motor

Vinales húzta be az austini sprintet Marquez előtt

Rajt-cél győzelmet aratott szombaton az Amerikai GP-n az Aprilia spanyolja. Marquez legjobb ducatisként második, Martin Acostát megelőzve a harmadik.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Maverick Vinales vághatott neki a pole-ból az Amerikai GP szombati sprintfutamának, és a start után is megőrizte a vezetést az Apriliával, míg mögötte Marc Marquez és Pedro Acosta sorolt be. A második sorból viszont borzalmasan rugaszkodott el a címvédő Francesco Bagnaia, akinek megugrott a motorja és aki egészen a 10. helyig csúszott vissza. Az első kör így sem neki sikerült a legrosszabbul, hanem Fabio di Giannantoniónak, aki alatt elfüstölt a VR46 Ducati.

Az első körök után Vinales lerázta magáról Marquezt és Acostát, akikre ráadásul az Enea Bastianinit megelőző Jorge Martin is közeledni kezdett, majd alig egy kör alatt meg is érkezett. Hármójuk közül Marquez érezhetően küszködött, Acosta pedig ezt féltávnál megpróbálta kihasználni, viszont a nyolcszoros világbajnok azonnal visszatámadott – erre pedig Martin is lecsapott, így ő is megelőzte az újoncot.

motogp-vinales-austin-sprint



Ezzel pedig ki is alakult a végeredmény: Vinales könnyed rajt-cél győzelmet aratott, Portimao után idén másodszor nyert sprintet. Marquez legjobb ducatisként lett a második a Gresinivel, Martin viszont a harmadik hellyel is növelte előnyét a világbajnoki összetettben.

Acostának be kellett érnie a negyedik pozícióval, de így is kiemelkedett a KTM-esek közül. A Gas Gas Tech3 újoncát Aleix Espargaro követte ötödikként, mögötte viszont az utolsó körig zajlott a csata: Bastianini Jack Millert, az elrontott rajt után is sokáig halovány versenyt futó Bagnaia pedig Raul Fernandezt kapta el a hajrában. A célba érők sorát a talpon maradt japán motorok zárták – ugyanis közülük Joan Mir, Johann Zarco és Takaaki Nakagami is kiesett.

A sprintfutam végeredménye:

1. Maverick Viñales Aprilia  
2. Marc Márquez Gresini Ducati 2.294
3. Jorge Martín Pramac Ducati 4.399
4. Pedro Acosta Gas Gas Tech3 6.480
5. Aleix Espargaró Aprilia 6.657
6. Enea Bastianini Ducati 8.621
7. Jack Miller KTM 9.237
8. Francesco Bagnaia Ducati 9.349
9. Raúl Fernández Trackhouse Aprilia 9.637
10. Franco Morbidelli Pramac Ducati 9.894
11. Miguel Oliveira Trackhouse Aprilia 10.364
12. Brad Binder KTM 10.724
13. Marco Bezzecchi VR46 Ducati 11.549
14. Álex Márquez Gresini Ducati 15.468
15. Fabio Quartararo Yamaha 15.574
16. Alex Rins Yamaha 18.146
17. Luca Marini Repsol Honda 22.989
Kiesett:    
  Johann Zarco LCR Honda  
  Joan Mir Repsol Honda  
  Fabio di Giannantonio VR46 Ducati  
  Augusto Fernández Gas Gas Tech3  
  Takaaki Nakagami LCR Honda  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: