Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. november 12. kedd

Vinales

MotoGP: Vinales fél másodperces előnyben a száraz pályán

Az esős első edzés után a másodikon sem talált legyőzőre a Yamaha spanyolja, akit Dovizioso és Crutchlow követett a sorban. Marquez hatodikként zárt, a hajrában pedig csapattársával, Lorenzóval is koccant. Quartararo délelőtti esése után kihagyta a tréninget.

részletek

Quartararo egy kicsúszással együtt is a pole-ban

Valentino Rossi, Marc Marquez és Fabio Quartararo is ugyanabban a kanyarban hibázott a burirami időmérőn, a francia újonc azonban ennek ellenére megszerezte negyedik rajtelsőségét. Marquez elé még Maverick Vinales is befért, de így is négy hellyel előrébbről indulhat, mint a fő üldöző, Andrea Dovizioso.

részletek

Marquez bukása után hármas Yamaha-vezetés

Egy kicsúszás miatt nem teljesíthetett teljes értékű edzést péntek délután a vb-éllovas, aki eleve nem is koncentrált a gyorskörökre, hiszen a lágy hátsó abroncsot fel sem tette. Ezt a Vinales, Rossi, Quartararo trió tudta leginkább kihasználni – igaz, a repsolos délelőtti eredményét megközelíteni sem tudták.

részletek

Vinales a pole-ban Espargaro előtt, Rossi és Marquez majdnem ütközött

Nem sokon múlt, hogy óriási meglepetésre KTM-es rajtelsőséget lássunk Misanóban, végül azonban a Yamaha spanyolja örülhetett. Quartararo még az első sorban, Rossi és Marquez egymással szúrt ki az utolsó gyorskörben.

részletek

Négy Yamaha az első ötben Misanóban

A gyári csapat spanyol motorosa érte el a legjobb időt a MotoGP második misanói edzésén, amelyen csak a vb-éllovas Marc Marquez tudott befurakodni a hangvillások versenyzői közé.

részletek

Marquez volt a nedves-száradó pálya ura

A hétszeres világbajnok fél másodperccel bizonyult gyorsabbnak Maverick Vinalesnél, míg az edzés harmadik helyén a szabadkártyás Sylvain Guintoli végzett. A Q2-be jutók névsora nem változott péntekhez képest.

részletek

Vinales a Yamaha idei első győzelmét szerezte

Bár egy ideig Quartararo vezetett, majd Marquez is szorongatni próbálta, végül a hangvillások gyári alakulatának spanyolja nyert Assenben. Dovizioso nem fért fel a dobogóra, Rins és Rossi bukott.

részletek

Vinales a pályacsúcs közelében Quartararo előtt

Ismét két yamahás vitte a prímet, ám ezúttal fordított sorrendben: a gyári csapat spanyolja elképesztő kört futva előzte meg francia márkatársát és a gyári Ducatikat. Marquez hetedik helyen zárta a pénteket.

részletek

Vinales az élen tartotta a Yamahát Le Mans-ban

Délelőtt Quartararo, délután a gyári csapat spanyolja bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve Marquezt és az ifjú franciát. Az utolsó percek több bukást is hoztak; Rossi és a Suzukik a top 10-en kívül egyelőre.

részletek

Marquez simán nyert Rins és Vinales előtt

Már a rajtnál az élre állt, onnan pedig vissza sem nézett a Repsol Honda címvédője, aki idei második győzelmével ismét átvette a vezetést a tabellán. Alex Rins a futamon és összetettben is a második, Maverick Vinales maga mögött tartotta Andrea Doviziosót az utolsó dobogós helyért.

részletek

Vinales elkapta Marquezt, Dovizioso tízen kívül

Hiába repesztett roppant erős szektorokat ezúttal is a repsolos címvédő, ezúttal yamahás honfitársa lenyomta a COTA királyát. Rossi a harmadik helyen, az összetettben második Dovizioso viszont nem áll Q2-t érő pozícióban.

részletek

Vinales pole-ba állította a Yamahát Dovizioso és Marquez előtt

A hangvillások spanyolja bizonyult a leggyorsabbnak a szezon első időmérőjén, két tizeddel megelőzve a ducatis olaszt és a Danilo Petrucci mögött szélárnyékozó címvédőt. Jorge Lorenzo és Valentino Rossi csak a 14. és 15. helyen.

részletek
Olvastad már?