Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 19. csütörtök

Vinales

Négy Yamaha az első ötben Misanóban

A gyári csapat spanyol motorosa érte el a legjobb időt a MotoGP második misanói edzésén, amelyen csak a vb-éllovas Marc Marquez tudott befurakodni a hangvillások versenyzői közé.

részletek

Marquez volt a nedves-száradó pálya ura

A hétszeres világbajnok fél másodperccel bizonyult gyorsabbnak Maverick Vinalesnél, míg az edzés harmadik helyén a szabadkártyás Sylvain Guintoli végzett. A Q2-be jutók névsora nem változott péntekhez képest.

részletek

Vinales a Yamaha idei első győzelmét szerezte

Bár egy ideig Quartararo vezetett, majd Marquez is szorongatni próbálta, végül a hangvillások gyári alakulatának spanyolja nyert Assenben. Dovizioso nem fért fel a dobogóra, Rins és Rossi bukott.

részletek

Vinales a pályacsúcs közelében Quartararo előtt

Ismét két yamahás vitte a prímet, ám ezúttal fordított sorrendben: a gyári csapat spanyolja elképesztő kört futva előzte meg francia márkatársát és a gyári Ducatikat. Marquez hetedik helyen zárta a pénteket.

részletek

Vinales az élen tartotta a Yamahát Le Mans-ban

Délelőtt Quartararo, délután a gyári csapat spanyolja bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve Marquezt és az ifjú franciát. Az utolsó percek több bukást is hoztak; Rossi és a Suzukik a top 10-en kívül egyelőre.

részletek

Marquez simán nyert Rins és Vinales előtt

Már a rajtnál az élre állt, onnan pedig vissza sem nézett a Repsol Honda címvédője, aki idei második győzelmével ismét átvette a vezetést a tabellán. Alex Rins a futamon és összetettben is a második, Maverick Vinales maga mögött tartotta Andrea Doviziosót az utolsó dobogós helyért.

részletek

Vinales elkapta Marquezt, Dovizioso tízen kívül

Hiába repesztett roppant erős szektorokat ezúttal is a repsolos címvédő, ezúttal yamahás honfitársa lenyomta a COTA királyát. Rossi a harmadik helyen, az összetettben második Dovizioso viszont nem áll Q2-t érő pozícióban.

részletek

Vinales pole-ba állította a Yamahát Dovizioso és Marquez előtt

A hangvillások spanyolja bizonyult a leggyorsabbnak a szezon első időmérőjén, két tizeddel megelőzve a ducatis olaszt és a Danilo Petrucci mögött szélárnyékozó címvédőt. Jorge Lorenzo és Valentino Rossi csak a 14. és 15. helyen.

részletek

Vinales húzta be az utolsó katari tesztnapot

Szombathoz hasonlóan hétfőn is a hangvillások spanyolja bizonyult a leggyorsabbnak a MotoGP-sek utolsó téli felkészülésén, és Sepanghoz hasonlóan egy újonc lett a második. Marc Marquez harmadik hellyel hangolt az idénykezdetre, négy Yamaha az első hatban.

részletek

Kék-feketébe öltözött az új Yamaha

Ahogy az a szponzorváltás után várható volt, jelentősen új dizájnnal rukkolt ki a hangvillások gyári alakulata: a Yamaha kék színébe a Monster feketéje és zöldje vegyült.

részletek

Vinales: Ezzel a motorral megnyerhetjük a vb-t

Csapattársával, Valentino Rossival ellentétben abszolút optimista nyilatkozatot adott a jerezi teszt végén a Yamaha spanyolja, aki úgy érzi, a gumikopás mértéke már rendben van, de a kigyorsításokon még fejlődniük kell.

részletek

Szoros mezőnyben Vinales a szerdai napot is behúzta

A Yamaha spanyolja a valenciai teszt második felvonásán sem talált legyőzőre, de roppant kiélezett volt a helyzet az élmezőnyben: még a hatodik helyezett Franco Morbidelli hátránya is csupán két tized.

részletek
Olvastad már?