DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 29. csütörtök

Vinales

Vinales az élen, Marquez 4. a Gresini Ducatin

„Szokás szerint” az Aprilia spanyolja volt a leggyorsabb a teszten Valenciában, míg nyolcszoros világbajnok honfitársa egyből ráérzett az új technikára.

részletek

Martin az élről bukott, Bagnaia nyert és újra vezet

Kényelmes előny birtokában dobta el a motort az Indonéz GP-n a pramacos, így a 13. helyről induló ducatis győzött és ismét az élre állt a vb-tabellán.

részletek

Martin nyerte a sprintet és vezeti a vb-t

Levadászta Quartararót, Marinit és Vinalest, így idén hatodszor győzött szombaton a Pramac spanyolja, ezzel pedig átlépte a MotoGP vb-tabelláján Bagnaiát.

részletek

Dupla rajtbaleset és kettős Aprilia-győzelem

Két incidenssel és a vb-éllovas Bagnaia sérülésével indult, Aleix Espargaro vezetésével az Aprilia dupla diadalával ért véget a MotoGP Katalán Nagydíja Barcelonában.

részletek

Bagnaia elvitte a pole-t az Apriliák elől

Még az időmérő első felét is a noalei gyártó uralta, de végül a vb-éllovas ducatis indulhat az élről a MotoGP Katalán Nagydíján. Marquez 12., a Yamahák kiestek a Q1-ben.

részletek

Bagnaia elhappolta Vinales elől a pole-t

Mindössze 37 ezred döntött a rajtelsőségről a MotoGP Osztrák Nagydíján a címvédő javára. Binder még az első sorban, a vb-üldözők a Q2-es mezőny második felében.

részletek

Alex Marquez nyerte a nedves-száradó sprintet

Először intette le elsőként a kockás zászló a MotoGP-ben az ifjabb Marquezt, megelőzve Bezzecchit és Vinalest. Bagnaia, a Hondák és a Yamahák pontot se szereztek.

részletek

Bagnaia nem mérges, Marquez inkább bukik

Bezzecchi nem gondol a vb-címre, Marquez szerint nem elég a Kalex-váz, Quartararo túl agresszív kezelés miatt szenvedett – a főszereplők értékelései Le Mans-ból.

részletek

Bagnaia ütközött, Bezzecchi nyert, Marquez bukott az 1000. nagydíjon

Drámai és balesetekkel teli eseménydús futamot hozott a Francia GP, amelyen a címvédő idén harmadszor nullázott, miközben a dobogóra három szatellit ducatis állhatott fel.

részletek

Kigyulladó motor után pole-ban Alex Marquez

A Q1-ben elesett, de a slick gumis kockáztatás rajtelsőséget eredményezett a gresinisnek Argentínában. Ducatik az első sorban, Quartararo csak a 10. helyen.

részletek

Aprilia-uralom pénteken, Quartararo csak a 14.

Délelőtt Vinales, délután Espargaro vezette kettős sikerre Termasban a noalei gyártót, megelőzve a Ducati-armadát. Quartararo a Q2-be sem jutott be.

részletek

Bagnaia duplázott, Marquez tarolt Portimaóban

A sprint után vasárnap is győzött a MotoGP szezonnyitóján a címvédő, megelőzve Vinalest és Bezzecchit. Marquez a verseny elején balesetet okozott.

részletek