DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 20. szombat
Motor

Bastianini és Vinales a Tech3 KTM új párosa

Félig váratlan bejelentést tett a KTM: a Ducatitól távozó Enea Bastianini mellett Maverick Vinales is az ismét új arculatot kapó szatellit csapatuknál folytatja.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Azok után, hogy néhány hete bejelentették Pedro Acosta előléptetését a gyári alakulathoz Brad Binder mellé, a KTM most hivatalossá tette a szatellit csapatuk, a Tech3 2025-ös felállását a MotoGP-ben: jövőre Enea Bastianini és Maverick Vinales versenyez majd Herve Poncharal alakulatában.

Bastianini a kevésbé váratlan név a kettőből, hiszen menedzsere, Carlo Pernat már a múlt héten elkottyintotta, hogy a Ducati gyári csapatától Marc Marquez szerződtetése miatt kiszoruló olasz gyári specifikációjú KTM-en fog ülni a Tech3-nél.

motogp-vinales-ktmVinales váltása azonban már meglepőbb, hiszen annak ellenére, hogy az Aprilia leigazolta Jorge Martint a visszavonuló Aleix Espargaro helyére, a noalei gyártó csapatmenedzsere, Massimo Rivola többször jelezte, hogy a spanyol megtartása a prioritásuk a másik ülést illetően.

A Tech3 – amelynek nevéből a bejelentés másik része értelmében eltűnik a Gas Gas márkanév, azaz újra névleg is KTM-eket fognak indítani – ezzel teljesen új párossal indul jövőre. Így nagy kérdés, mi lesz a KTM gyári csapatából kiszoruló Jack Miller és a Tech3 jelenlegi másik motorosának, Augusto Fernandeznek a sorsa.

Az viszont valószínűsíthetőnek tűnik, hogy az Aprilia célja ezek után a második RS-GP-re Marco Bezzecchi lehet, hiszen már néhány hete is a VR46 olasz motorosa tűnt az esélyesnek erre (Bastianini mellett).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: