Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. december 18. hétfő

Autósport és Formula Magazin

Hamilton, a négyszeres

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legújabb száma, amely a Formula-1-es bajnoki címek eldőlésének apropóján végigveszi, mivel nyerte meg Hamilton, és mivel veszítette el Vettel az idei harcot.

Szokatlan módon, egy kilencedik helyezéssel a Formula–1 legjobb versenyzőinek még szorosabb körébe került Lewis Hamilton a Mexikói Nagydíj leintésekor: rajta kívül mindössze négyen nyertek négy vagy több világbajnoki címet a sport történetében. Ráadásul olyan évben biztosította be trófeáját már két versennyel a vége előtt, melynek kezdetén a többség a Ferrari sikerére tette volna a pénzét, Hamilton pedig egészen a szezon kétharmadáig csak második volt a pontversenyben. Az Autósport és Formula Magazin sorra veszi, mi mindennek kellett összeállnia ahhoz, hogy a brit pilóta karrierje eddigi legösszeszedettebb formáját mutatva diadalmaskodjon.

Ami a Mercedes öröme, az a Ferrari bánata. Hosszú idő után tudtak ismét reális veszélyt jelenteni az aktuális legjobbra 2017-ben az olaszok, ám hiába az óriásit javuló autó és Sebastian Vettel, a nyári szünet után hatalmas darabokban hullott szét a Scuderia szezonja. Ami még szeptember elején is gigászi csata volt, néhány hét leforgása alatt egyoldalú meneteléssé vált, és a Ferrarinál megint kezdődhetett a sajnálkozás és a felelősök keresése. A lap körbejárja, mi vezethetett a bajnokesélyesek váratlan kálváriájához a szezon kritikus pontján.

AFM címlap_2017-11

A versenyzőkön kívül talán senki nem oszt ki annyi autogramot a rajongóknak egy-egy Formula–1-es nagydíjhétvége során, mint Matteo Bonciani, aki a Nemzetközi Automobil Szövetség égisze alatt felügyeli a sportág kommunikációját.  De ki is valójában ez a magas, szakállas fickó, aki a pilótákat terelgeti az időmérő edzések és a futamok után? Az AFM-ben olvasható interjúban bemutatkozik az F1-es paddock leghíresebb háttérembere!

További témák a lapból:

- Elfeledett nemzet: Új-Zéland F1-es hagyatéka

- USA, Mexikói és Brazil Nagydíj versenyriport

- Alonso: Jó döntés a McLarennel maradni

- Bemutatkozik az F1 virtuális bajnoksága

- Árulkodó mélység: Talajszelvény Indianapolisból

- WRC: Ogier nehéz helyzetből is behúzta a vb-t

- Nagy Norbert bajnoki második az ETCC-ben

- A KTM a MotoGP csúcsa felé tart

- Herczig Norbert megvédte címét

- Nissan IMx: Zökkenőmentes integráció

- SEAT Alhambra: Anyák hajója

- Egy lány és egy autó: Vivien és a Skoda

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

 

Olvastad már?