Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. január 24. kedd

Retro hírek

Retro – Aki a Dugóhúzóban lelte halálát

1971-ben ezen a napon született az a pilóta, akit az egyik legjobbnak tartanak azok közül, akik sosem versenyeztek az F1-ben, s aki a Laguna Seca-i pálya legendás kanyarjában vesztette életét.

részletek

Retro - A női fizikus, aki megnyerte a Dakart

Ha Stephane Peterhanselre a Mr. Dakar becenevet ragasztotta a ralis társadalom, Jutta Kleinschmidt a Mrs. Dakar kitüntető címre pályázhat, hiszen máig ő az egyetlen, aki női versenyzőként megnyerte a világ leghíresebb terepraliját.

részletek

Retro – Új főnök a Mercedesnél

Ma már Toto Wolff az F1-es paddock talán legfontosabb és egyik legismertebb csapatvezetője – alig négy éve, mikor csatlakozott az alakulathoz, még csak kevesen tudták, kicsoda.

részletek

Méltán Elfeledve: Amerikai álom

Volt egy fiatalember az F1 hőskorában, aki fejébe vette, hogy egy tisztán amerikai versenygéppel hódítja majd meg Európát – nem sikerült, bukásához rosszabbnál rosszabb döntések vezettek.

részletek

Retro – Győzelem bokszkiállás nélkül

Több szempontból is történelmi volt Stirling Moss argentínai F1-es sikere 1958-ban: nem csupán a későbbi világbajnok Cooper első győzelmét szerezte, hanem a legelső farmotoros diadalt is.

részletek

Felidézzük Bottas legnagyobb versenyeit

Bár futamot még nem nyert, mégsem lehet azt mondani, hogy Valtteri Bottas eddig nem alkotott maradandót az F1-ben. Időmérős szárnyalás zöldfülűként, 12 helyes felzárkózás, és más nagy pillanatok.

részletek

Amikor Hamilton nem is beszélhetett Alonsóról

Az eset természetesen a viharos 2007-es szezonhoz kapcsolódik, amikor a két versenyző csapattárs volt a McLarennél. Az istálló egy ideig szabályosan tiltotta Hamiltonnak, hogy a spanyolt megemlítse.

részletek

Retro - 10+1 Fisico-pillanat

44. születésnapja alkalmából összeszedtük a sportág egyik legtöbbre hivatott, mégis kevés sikert elérő olasz pilótájának legemlékezetesebb F1-es momentumait.

részletek

Retro - Akin a szatyor se fogott ki

A Formula-1 egy különös éve egy különös közjátékkal indult Buenos Airesben. 1980-ban ezen a napon kezdődött meg a szezon, amelyet a McLaren és a Ferrari végül a bajnokság 9. és 10. helyén zárt.

részletek

Elfeledve: Egy hibás elem a képletben

Világbajnok pilóta, tervező és csapatvezetők, Brawn és Newey egyazon istállónál – úgy hangzik, mint egy igazi álomcsapat, nem? Az F1 előző amerikai csapatának sorsát egyetlen rossz döntés pecsételte meg…

részletek

Retro – Schumacher elkezdte…

Január 12-én kezdte meg felkészülését a 2010-es szezonra a három év kihagyás után visszatérő legenda, Michael Schumacher – a szabályok szerint F1-es autóba nem ülhetett, így más utat választott.

részletek

Retro - A szürke pilóta zűrös karrierje

A legtöbb embernek a szemhéja sem rebben, ha Adrian Sutil nevével találkozik, pedig az 1983-ban ezen a napon született német F1-es karrierjébe rengeteg különféle érzelem sűrűsödött bele, miközben ő a középmezőnyből próbált sikertelenül kitörni.

részletek
Olvastad már?