Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 29. szombat

Retro hírek

Retro – Egy sokoldalú versenyző tragédiája

A Formula-1-ben a ’70-es években szerepelt, de igazi sikereit Daytonában és Le Mansban aratta. Sokoldalú versenyző volt, két nagyon súlyos balesete volt pályafutása során, a második az életébe került.

részletek

Retro – Akinek neve egybeforrt a Minardival

1961-ben ezen a napon született az a versenyző, aki bár soha nem állhatott fel a dobogóra, mégis 124 versenyt teljesített a Formula-1-ben – ezek jelentős részét pedig ugyanannál az istállónál.

részletek

Retro – Autóverseny hét év szünet után

Hét év: ennyi idő telt el az 1939 augusztusában megtartott Svájci Nagydíj után, amíg a II. világháborút követően újra nagydíjat rendeztek. A verseny Nizzában zajlott.

részletek

Retro – Bahrein is tud izgalmas lenni

Szahír nem feltétlenül mozgalmas versenyeiről híres, az utolsó napfényes futamom azonban nem volt hiány eseményekben: szenvedő Mercedes, be nem csukódó DRS. hogy csak párat említsünk.

részletek

Méltán Elfeledve: Ferrari-forradalmárok

Enzo Ferrarival a felesége miatt vesztek össze, végül a fél Ferrari vezetés otthagyta Maranellót – alapítottak egy csapatot, mellyel meg akarták verni a Scuderiát egy világbajnok pilótával a fedélzeten…

részletek

1997 volt az F1 egyik legjobb szezonja?

Vérre menő vb-csata, ragyogó ifjoncok, szoros csaták, meglepetés-győztesek: 1997-ben mindez megtörtént, nézzük, mi mi minden is történt pontosan húsz évvel ezelőtt

részletek

Retro - Akinek a mormota elütése a fénypont

Az ezredforduló brit aranygenerációjának egyik legfényesebb gyémántjaként indult, de karrierje mégsem durrant akkorát, mint kortársaié, egy japán márkához való hűség ugyanis egy évtizeden át mellékvágányon tartotta.

részletek

Retro – Amikor Hamilton levadászta Vettelt

2011-ben ezen a napon rendezték meg az F1-es szezon harmadik versenyét Sanghajban, ahol a McLaren brit pilótája a verseny legvégén, jobb taktikájának köszönhetően múlta felül ellenfelét.

részletek

Elfeledve: Hamis leggyorsabb kör banánpénzen

Az 1976-os idényzáró elsősorban Lauda kiszállásáról és Hunt óriási küzdelméről maradt emlékezetes, s nem az autóját két nap alatt összeeszkábáló, s egy megkérdőjelezhető leggyorsabb körig jutó japán istállóról…

részletek

F1-es bajnokok, ha Indianapolisba mennek...

Fernando Alonso lesz a 10. egykori világbajnok, aki májusban elindul az autósport egyik leghíresebb versenyén - de mire mentek elődei a két és fél mérföldes oválon?

részletek

Retro – Aki sehol sem találta a helyét

Csapattársak ellenszenve, rosszul időzített átigazolások, egy rövid háború és egy katasztrofális döntő futam miatt nem tudott a világbajnokok soraiba lépni Carlos Reutemann.

részletek

Retro – A Honda válasza Hamiltonra

A japán gyártó 2008-ban bejelentette, hogy egy 16 éves gokartossal köt hosszú távú szerződést, aki évek múlva az F1-ben szerepelhet a csapattal. Will Stevens valóban eljutott oda, de...

részletek
Olvastad már?