Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. február 20. hétfő

Retro hírek

Amikor Wurz meghánytatott egy F1-es orvost

A biztonsági és orvosi autókat is hosszú éve ugyanazok vezetik a Forma-1-ben, 2008-ban Szingapúrban azonban Alex Wurznak kellett beugrania a medical carba - a helyi orvos bánatára.

részletek

Retro – A McLaren Schumachert akarta

Michael Schumacher és a Ferrari szinonimái egymásnak, pedig a német legjobb időszakát, a 2000-es éveket a McLarennél is tölthette volna. Ron Dennis 2005-ben ezen a napon beszélt róla először.

részletek

Retro – Nem lehet újra ilyen hitvány autónk!

„Folytatjuk a folyamatos fejlődést”, „alapvetően elégedettek vagyunk a csomaggal”… De szép is az, amikor egy F1-es csapatvezető az ilyen közhelyek helyett őszintén beszél csapatáról!

részletek

Retro – A műfüllel ijesztgető francia

Minden korszakban megtaláljuk azt a versenyzőt, aki bár kétségtelenül a nagyok közé tartozott, sosem tudott futamot nyerni. Az 50-es években a „túl bátor”-nak nevezett Jean Behráé volt ez a szerep.

részletek

Méltán Elfeledve: A sikertelenség záloga

Az első időmérőn 26 másodperc hátrányt szedtek össze, nem tudtak rendes kerékcserét végrehajtani, az autó pedig egyszerűen kivágta a gumikat – Ron Dennis első saját csapata, de Dennis nélkül az F1-ben.

részletek

Schumacher és nyolc másik híres csapatváltás

A sikeres F1-es pilóták sajátja, hogy nagyszerűen tudnak csapatot váltani - a múltban többször is előfordult, hogy a versenyzők lehető legjobb ütemben hagyták ott munkaadójukat egy jobb ajánlatért.

részletek

Retro – Arat a halál Daytonában

Még le sem futották a szezon első versenyét, de máris kétszer borította gyászba a NASCAR csúcskategóriáját a világ egyik legveszélyesebb pályája – 1994 nem csak az F1-ben volt tragikus év.

részletek

Wurz már bánja egyik legnagyobb pillanatát

Az osztrák pilóta 1998-ban még feltörekvő tehetségnek számított, Monacóban pedig Michael Schumacherrel akasztotta össze a bajszát - ma már úgy véli, nem kellett volna.

részletek

Retro – Az 500-as romboló

Az F1 történetének 500. versenyzője nem rövidke királykategóriás szereplésével, hanem nagy bukásokkal és egy óriási meglepetéssel tarkított Indy 500-karrierjével került be a sportág nagykönyvébe.

részletek

Retro - Egy autógyáros háborús erőfeszítései

Louis Renault nem egyedül alapította a nevét viselő, és mind a mai napig virágzó cégét, de ő vitte legtovább az üzletet - ahogyan tevékenyen hozzájárult az első és második világháború alakulásához is.

részletek

Retro – Hazai mámor az első Brazil Nagydíjon

1973-ban ezen a napon rendezték meg az első hivatalos Formula-1-es versenyt a dél-amerikai országban, amely a közönség legnagyobb örömére a regnáló világbajnok diadalával zárult.

részletek

Retro – Schumi először vb-győztes Ferrariban

Mint tudjuk, Michael Schumacher az F1 rekorderévé vált a Ferrarinál, mégis öt évébe telt, míg megszerezte első világbajnoki címét a csapattal. Első tesztjét elevenítjük fel a 2000-es szezon autójával.

részletek
Olvastad már?