Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. május 26. péntek

Retro hírek

Retro – Az örök 2-es számú

Aligha találhatunk jobb példát az F1 történetében második számú pilótákra Rubens Barrichellónál: zsinórban öt konstruktőri címben működött közre, amikor kellett félreállt, amikor lehetett, győzött.

részletek

Retro - Túlélni a túlélhetetlent

Az Indy 500 baleseteinek történetéből külön könyvet lehetne írni: a 75 éve született Danny Ongais ijesztő bukást szenvedett el 1981-ban, de amekkora volt a becsapódása, annyira meglepően hatott, hogy a pilóta élve megúszta az incidenst.

részletek

Kiscsapatok váratlan monacói sikerei

Visszatekintünk az elmúlt 30 évre, amikor is a kevés lóerőt igénylő, trükkös monacói pálya váratlan sikert hozott olyan istállóknak, akik a jó eredmény közelébe sem kerülnének máskor.

részletek

Híres monacói edzésbalesetek

Monacóban minden évben történnek balesetek, de többnyire csak a versenyen történt karambolokra emlékszünk. Pedig az edzéseken is láthattunk már ijesztő képsorokat.

részletek

Retro – Elsők a Hercegségben

Tömegbalesettel kezdődött az 1957-es Monacói Nagydíj, melynek 2., 3. és 4. helyén végző versenyzői összeadva egyetlen F1-es futamon indultak mindaddig – s egy bajnok gyártó is itt szerezte első dobogóját.

részletek

Alonso felidézte legkedvesebb versenyét

A fiatal spanyolnak 9 és fél hengerrel kellett versenyeznie, az utolsó 12 körben pedig Michael Schumacher akarta hibára késztetni. Mindezek ellenére győzött: ezért foglal el különleges helyet Fernando Alonso emlékeiben a 2005-ös imolai futam.

részletek

Retro – Ecclestone meg se próbálja

Az 1958-ban ezen a napon rendezett Monacói Nagydíj nevezési listáján Bernie Ecclestone is szerepelt – ahogy a Hercegség későbbi királya is bemutatkozott, a bajnoki címvédő viszont nem volt ott.

részletek

Retro – Az első két finn F1-es versenyző

Egyetlen másik ötmilliós lélekszámú nemzet sem ért el olyan sikereket a Formula-1-ben, melyek Finnországéhoz mérhetők: összesen kilenc pilóta, köztük három világbajnok. Az első két képviselő még nem ilyen jövőt sejtetett.

részletek

Retro – Világbajnok méltatlan helyen

Csaknem az 1976-os szezon harmada eltelt, és Niki Lauda még mindig legyőzhetetlennek tűnt. Egy másik bajnok, Emerson Fittipaldi viszont karrierje mélypontján járt legrosszabb döntését követően.

részletek

Retro - Horror Indianapolisban

Ha választhatnál, inkább élnél hosszú, nyugodt életet, amelynek végén csak a családtagjaid, ismerőseid emlékében maradnál meg, vagy távoznál fiatalon szinte az egész világot mély gyászba borítva?

részletek

Retro – Szomorú születésnap

Miközben Ayrton Senna negyedik monacói győzelmével újabb lépést tett a halhatatlanság felé, egy olasz versenyzőnek a szíve szakadt meg: igazi drámát kellett átélnie 1991. május 12-én, 28. születésnapján.

részletek

A legifjabb és a legöregebb F1-esek

Melyik ország adta legtöbbször a legidősebb pilótát, s honnan jönnek az ifjú titánok az F1-be? És volt e már olyan, hogy a legfiatalabb pilóta idővel a legidősebb lett? Olvasónk egy alapos kimutatást készített!

részletek
Olvastad már?