Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. június 26. hétfő

Retro hírek

Retro – Aki gyászba borította Frank Williamst

Gyors volt, de hajlamos a balesetekre, végül mégis műszaki hiba okozta a vesztét a sörgyártó dinasztia örököseként az F1-be érkező britnek, aki után Frank Williams nem akart többé közel kerülni pilótához.

részletek

Nagy csapatok mélypontjai II. - Ferrari

Rettentő mély gödörben a McLaren. De az utóbbi 20 évben megszakítás nélkül a Formula-1-ben szereplő, korábban világbajnokságot nyerő istállók mind éltek át nagyon nehéz időszakokat, például a Ferrari is.

részletek

Hungaroringi balesetéről beszélt Taki Inoue

A megszokottól eltérően Inoue azon versenyzők körébe tartozik, akik visszavonulásuk után nagyobb ismertségre tettek szert, mint aktív pilótaként, köszönhetően a közösségi média erejének.

részletek

Retro - Egy olasz kivégzi a Ferrarit

Visszatekintünk 1988-ba, amikor is az utcai pályák királya, Ayrton Senna Detroitban sem talált legyőzőre a nagy hőségben, míg a Ferrari istállót egy olasz pilóta vágta haza néhány kör alatt. A leintés után a pilóták össztüzet zúdítottak a pályára.

részletek

Retro – Aki a főnökét legyőzve nyert vb-t

1936-ban ezen a napon született a Formula-1 történetének talán egyik legelfeledettebb világbajnoka, aki úgy tudott a csúcsra érni, hogy ehhez csapatának tulajdonosát kellett legyőznie.

részletek

Retro – A Lotus a futamra omlott össze

De Angelis és Senna a legendás csapat számára utoljára foglalta el az első sort Kanadában. Előnyük a futamon azonban néhány körön át tartott csak, és a dobogón már a Ferrarinak jutott a legjobb két hely.

részletek

Prost, Senna és Schumacher harca Kanadában

Montrealban sok érdekes futamot láthatott már a közönség. Ezek egyikén Prost, Schumacher és Senna vívott egymással a legjobb helyekért, Senna az első körökben óriásit varázsolt. Videón Senna csodás előzései.

részletek

Nagy csapatok mélypontjai I.

Rettentő mély gödörben a McLaren. De az utóbbi 20 évben megszakítás nélkül a Formula-1-ben szereplő, korábban világbajnokságot nyerő istállók mind éltek át nagyon nehéz időszakokat, például a Williams is.

részletek

Retro – Button-csoda négy óra után

Az F1 történetének legnagyobb klasszikusai között tartják számon a 2011-es Kanadai Nagydíjat, méghozzá teljes joggal: győzelem két ütközést, egy orrkúpcserét, egy defektet és egy büntetést követően.

részletek

Retro – F1-es győztes a 19. századból

1926-ban indult első nagydíján, a harmincas években a nácikat tette büszkévé, hogy aztán 52 évesen vb-dobogós, egy évvel később pedig F1-es futamgyőztes legyen. 1898-ben ezen a napon született az "abruzzi rabló".

részletek

Retro – Először nyer a vigyorgó ausztrál

A Mercedesek problémái után hihetetlenül mozgalmas befutót hozott a 2014-es F1-es Kanadai Nagydíj, amelyen új győztest avatott a sportág, s amely egy hatalmas balesettel ért véget.

részletek

Kubica két emlékezetes pillanata Kanadából

Átélte a poklot és a mennyországot is Robert Kubica Montrealban mindössze egyetlen év különbséggel. 2007-ben elképesztő balesetet úszott meg karcolásokkal, egy évre rá viszont élete első (és egyetlen) győzelmét aratta ugyanitt.

részletek
Olvastad már?