Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 22. vasárnap

Retro hírek

Retro – Hamilton lenne Vettel csapattársa

Néhány évvel ezelőtt felmerült, hogy Lewis Hamilton Sebastian Vettel csapattársa lehet. A brit pilóta számolt az opcióval, hogy a Red Bullnál köt ki, és hangsúlyozta, szeret erős pilóták oldalán versenyezni.

részletek

Nyitófutam-győztesek vb-esély nélkül

Aki az évad első F1-es futamát megnyeri, az általában harcban áll a világbajnoki címért is - ám nem minden esetben történt ilyen a sportág hosszú történelme során.

részletek

Különleges Ausztrál Nagydíjak

Szinte felsorolhatatlanul sok olyan Ausztrál Nagydíjat találunk Melbourne 1996 óta írandó történelmében, ami örökre emlékezetünkbe vésődött. Ezekből csemegézünk így, a szezonnyitó előtt.

részletek

Retro – Interlagos névadójának tragikus sorsa

Carlos Pace legnagyobb F1-es eredménye egyetlen futamgyőzelme volt hazájában, Brazíliában. Két évvel később ugyanitt pihente ki a versenyek fáradalmait, mikor hirtelen ötlettől vezérelve kisrepülőgépre ült, de sosem érkezett meg.

részletek

30 éves Senna és Prost világverő McLarenje

A Formula-1 történetének egyik legjobb autója idén harminc éves. A riválisokat a földbe döngölő McLaren-Honda kevés híján el sem készült, de végül a karosszéria és a motor terén is óriásit alkottak.

részletek

Amikor Hamilton Schumacher ellen gokartozott

2001-ben történt az eset, amikor a brit még csak egy ifjonc, a német viszont már többszörös F1-es világbajnok volt. A Mercedes pilótája felidézte akkori és későbbi emlékeit a legendás pilótáról.

részletek

Retro – Ferrari teszteli az első Ferrarit

Mérföldkőt jelentő esemény történt a Scuderia életében ezen a napon 1947-ben: a Ferrari 125 csupasz prototípusa megtette első kilométereit a Maranello melletti országutakon.

részletek

Retro – James Hunt világbajnok cimborája

Az 1976-os a rocksztár-versenyzők éve volt: míg a Formula-1-ben az évtized híres-hírhedt playboya, James Hunt nyerte a bajnoki címet, addig két keréken jóbarátja, a néha még rajta is túltevő Barry Sheene igázta le a világot…

részletek

Retro – A spái gumifalban véget ért pálya

290 km/h sebességgel száguldott ki a belga pályáról 2001 szeptemberében Luciano Burti: az újonc szezonját teljesítő fiatal pilóta hónapokig lábadozott, és többé nem versenyzett újra nagydíjon.

részletek

Hamilton: Nem engedtem, hogy befolyásoljanak

Öt éve a Mercedes csapattagja Lewis Hamilton: az ezalatt három vb-címet szerző versenyző visszatekintett az együttműködés kezdetére. Sokan le akarták beszélni, de mert kockázatot vállalni, ami már a második szezonban kifizetődött.

részletek

Retro - Életmentés a lángok között

Az F1 történetében rengeteg pilótát ismerünk, akik saját testi épségük kockáztatása mellett is társaik segítségére siettek - 45 évvel ezelőtt ezen a napon Mike Hailwood sikerrel mentette meg Clay Regazzoni életét.

részletek

Retro – Montoya Frank Williamst szidta

A kolumbiai fenegyerek nem politikai korrektségéről volt ismert: miután a Williamstől a McLarenhez távozott, világgá kürtölte, mennyire méltánytalannak érezte, ahogy Frank Williams bánt vele.

részletek
Olvastad már?