Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. március 26. vasárnap

Retro hírek

Méltán Elfeledve: Padlógázzal a falba

Két borzalmas baleset keretezi a hűtőszekrénygyár F1-es csapatának történetét: az egyik a sportág történetének talán legszégyenteljesebb pillanata, a másik viszont a túlélés igazi csodája.

részletek

Retro – Mark, ezt most nagyon elcsesztem

Eleinte még ezt mondta csapattársának a négyszeres világbajnok a modernkori F1 egyik legnagyobb botrányát kiváltó esetről – ügyvédei hatására aztán gyorsan „meggondolta magát”.

részletek

Retro – Egy peches név az F1-ben

Ha Hillnek hívnak, és eljutsz a Formula–1-ig, akkor meg sem fogsz állni a világbajnoki címig – ha viszont Taylornak, akkor örülj, ha egyáltalán túléled! Legalábbis a statisztika ezt mutatja.

részletek

Retro – Adiosz, Mexikó

Sokat elmond arról, mennyi ideig maradt ki az F1-ből Mexikóváros, hogy a szünet előtti utolsó futamot Nigel Mansell nyerte: Senna szenvedéséből is profitálva Schumacher itt állt először dobogóra.

részletek

Retro – Profi az amatőrök közt

Nagy ígéretnek indult, de egy óriási baleset derékba törte karrierjét – az F1 aztán már nem ment neki (előtte se nagyon), GT-ben viszont a csúcsra ért, jelenleg pedig ő a legprofibb amatőr Le Mans-ban.

részletek

Így mentette meg Senna Tony Kanaan karrierjét

1991 nyarán megtörtént a lehetetlen és egy névtelen tinédzser, Tony Kanaan legyőzött egy világszerte bálványozott, pályafutása csúcsán lévő szupersztárt, Ayrton Sennát.

részletek

Az F1-es történelem legrosszabb motorjai

Van, akinek a rögös kezdés után sikerül a helyes útra találnia, de egyes gyenge, nehéz, nagyméretű és megbízhatatlan motorok csúfos kudarcot szenvedtek az F1-ben.

részletek

Retro – Egy kaotikus szezon parádés rajtja

Minden idők egyik legváltozatosabb idényeként vonult be az F1-es történelembe a 2012-es, s már az évadnyitó Ausztrál Nagydíj is tartogatott bőven fordulatokat, meglepetéseket és izgalmakat.

részletek

Retro - Raikkönen máig utolsó diadala

Az évtized egyik legváltozatosabb futama, amelyen még Adrian Sutil is az élen állt 11 körig, végül pedig egy Lotus nyert, hogy az eredmény szempontjából felettébb ígéretesen induljon a később egyhangúvá vált szezon.

részletek

Retro - Az ember, aki tilosban rajtolt

Van egy pilóta az F1 történetében, aki úgy került fel a versenyen valaha részt vett pilóták névsorára, hogy soha nem kapta meg a rajtengedélyt. Ráadásul nem is ez Hans Heyer legkellemetlenebb rekordja.

részletek

Méltán Elfeledve: A sosemvolt csapat 2002-ből

A 2002-es Malajziai Nagydíjon feltűnt egy csapat, mely rajthoz sem akart állni, de végül be sem engedték őket a pályára – ötéves motort raktak az autóba, a hátsó szárnya egy háromülésesről származott.

részletek

Retro – Rossi párbajra hívja Alonsót

2006 elején az akkor még „csak” hétszeres világbajnok motoros a Ferrarinál tesztelt, a Renault spanyolját azonban nem nyűgözte le – a „Doktor” emiatt háromfelvonásos párbajra hívta őt.

részletek
Olvastad már?