Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. február 18. vasárnap

Retro hírek

Akik a Williams legsikeresebb pilótái lettek

Korábban sosem tapasztalt, rutintalan párossal vág neki a 2018-as évadnak a Williams istálló. A korábbi évtizedekben azonban nagy neveket is foglalkoztatott a csapat. Kik voltak a legeredményesebbek?

részletek

Csapattársak harmóniában

Egy F1-es első számú ellenfele saját csapattársa, ezért nagy ritkaság, ha a bokszon osztozó pilóták között barátság alakul ki. Ezekkel a párosokkal pont így történt.

részletek

Különös egybeesések a Formula-1-ben

A Formula-1 1950 óta íródó történelmében különleges, időnként megmagyarázhatatlan érdekességek is történnek. A gyűjtésből nem maradhat ki Alonso, Button, Raikkönen és Hamilton sem.

részletek

Retro – Az első Ferrari pilótája

A világháború idején Enzo Ferrarinak kötött üzleteket, néhány évvel később pedig ő vezette a Ferrari 125-öt annak első versenyén és győzelmekor. Így véste be a nevét a Scuderia történelmébe Franco Cortese, aki F1-es nagydíjon soha nem indult el.

részletek

A leghűségesebb pilótapárosok

A Formula-1-ben időnként jönnek-mennek a versenyzők. Előfordul azonban olyan helyzet is, amikor hosszú esztendőkön keresztül nem változik egy csapat pilótapárosa. Kik a rekorderek?

részletek

Retro – Rövid életű sikercsapat Raikkönennel

2012. február 5-én hullt le a lepel a fekete-arany Lotus E20-ról: a történelmi névhez és színekhez neves pilóta is járt, a Formula-1-be visszatérő Kimi Raikkönen.

részletek

Retro: Az első magyar vb-futamgyőztes motoros

1948-ban ezen a napon született Drapál János, hazánk gyorsasági motorsportjának egyik legkiemelkedőbb alakja, aki a Vasfüggöny mögül kilépve a nemzetközi porondra is páratlan sikereket ért el.

részletek

Amikor a brazil himnusz volt a sláger

Felipe Massa visszavonulásával nem maradt brazil pilóta a Formula-1-ben. Nagyon rég játszották a brazil himnuszt a dobogón, pedig Ayrton Senna idején egyszer elképesztő sorozatot láthattunk.

részletek

Minden idők legjobb Ferrarija

Michael Schumacher a Ferrarinál öt, pályafutása során pedig hét világbajnoki címet nyert. Legjobb évét éppen 2004 jelentette, amikor a pilóta és az autó csodálatos párost alkotott.

részletek

Amikor megérte megelőzni a safety cart

Tavaly, az évadzáró, Abu Dhabi Nagydíj egyik vitatémája volt Nico Hülkenberg szabálytalan előnyszerzése, amely miatt még a büntetés is megérte számára. Néhány éve Hamilton ugyanígy járt.

részletek

Mire mentek a tizenéves csodagyerekek?

A tavalyi évben két tinédzser is rótta a köröket a Formula-1-ben. Vajon előny-e, ha valaki ilyen korán beszáll a száguldó cirkuszba, vagy bukás a vége és eltűnik a süllyesztőben? Vegyes a kép.

részletek

Érdekes és vicces szponzorok az autókon

Hosszú évtizedek óta minden a pénzről szól a Formula-1-ben. Megfelelő támogatói háttér nélkül az istálló fenntartása is lehetetlen. Időnként azonban vicces és furcsa kinézetet kapnak az autók.

részletek
Olvastad már?