Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. október 23. hétfő

Retro hírek

Retro - A Red Bull első F1-es támogatottja

Az energiaitalosok pilótaprogramját évekkel a csapat 2005-ös F1-es bemutatkozása előtt hívták életre, első végzősük azonban nem vitte olyan sokra, mint azt sokan várták tőle.

részletek

Retro – Raikkönen: Út a kultstátuszig

Kimi Raikkönen még akkor is az F1-es mezőny legnépszerűbb versenyzője maradna, ha folyamatosan a vert mezőnyben tekerné a kormányt - de mivel tett szert ekkora hírnévre a finn?

részletek

A Porsche a Hondánál is nagyobbat bukott

A ’80-as évek derekán verhetetlennek bizonyult a Porsche-erőforrás a Formula-1-ben. Amikor azonban néhány év kihagyás után visszatértek, nagyon csúnyán és látványosan elbuktak.

részletek

Új-Zélandról a Formula-1-be

Kilencedik alkalommal versenyez új-zélandi az F1-ben Brendon Hartley személyében: nem is gondolnánk, hogy egy ilyen távoli ország mennyi eredményes pilótát adott a sportnak.

részletek

Vettel utolsó reménye Raikkönen bajnoksága

Sebastian Vettel szinte behozhatatlan hátrányba került a borzalmasan sikerült ázsiai hármas-túra után saját és a Ferrari hibája miatt. Az utolsó szalmaszál éppen csapattársa, Raikkönen esete lehet.

részletek

Világbajnoki hajrát váratlan esemény dönt el

Sebastian Vettel az ázsiai hármas túra során szinte minden esélyét elvesztette a világbajnoki címre. Voltak a múltban is olyan évadok, amikor a hajrá izgalmát nem várt gondok vették el tőlünk.

részletek

Retro – A drámai 1986-os szezonzáró előjátéka

A Formula-1 történetének egyik leghíresebb utolsó versenyét alapozta meg a 15 év szünet után megrendezett Mexikói Nagydíj, melyen a tartós gumiknak hála első győzelmét szerezte Gerhard Berger és a Benetton.

részletek

Az F1 sorsfordító debütálásai

Az elmúlt évtizedekben több olyan pilótát is megismerhettünk, aki már bemutatkozásakor letette névjegyét. Nézzük, mit művelt Hamilton, Vettel, Raikkönen, Schumacher, Villeneuve és Verstappen.

részletek

Amikor a DRS jelentett problémát

Amikor Nico Hülkenberg kiállni kényszerült a Japán Nagydíjról meghibásodott előzést segítő rendszere miatt, nem először fordult elő, hogy az eszköz fejfájást okozott a csapatok számára egy F1-es verseny során.

részletek

A nyolcadik is a Ferrarin szállt el

Sebastian Vettel idei és Michael Schumacher 2006-os küzdelme nagymértékben hasonlít egymásra. A hétszeres világbajnok legenda is a hajrában elszenvedett technikai hibák miatt veszített.

részletek

A Renault ülése év közben sem garancia

A francia gyári istállónál nem először fordul elő, hogy évad közben válnak meg valamelyik pilótájuktól. Palmer menesztése annyira nem váratlan, de rúgtak már ki futamgyőztest is korábban.

részletek

Retro – Tűzoltókocsi hajt be a verseny közben

Egy feledhető helyszín utoljára szerepelt a naptárban 2013-ban: a Koreai Nagydíj búcsúját Hülkenberg, egy tűzeset, valamint egy szervezési malőr tette emlékezetessé.

részletek
Olvastad már?