Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. augusztus 22. kedd

Retro hírek

Híres csapatfőnökök pályájuk kezdetekor

Érdekes visszanézni, hogyan nézett ki csapatfőnöki pályafutása kezdetén Flavio Briatore vagy éppen Ron Dennis. Összeállításunkban a jelenleg is élő, híres egyéniségek átváltozását követhetjük nyomon.

részletek

Soha ne örülj túl korán a cél előtt!

Ne igyál előre a medve bőrére, a verseny a célban ér véget. Összeállításunkban olyan esetekből szemezgettünk, amikor a versenyző túl korán hitte el, hogy már megnyerte, aztán…

részletek

Ők voltak Spa-Francorchamps királyai

Ha végigtekintünk a legendás F1-es pálya történetén, négy versenyző emelkedik ki közülük - az ő spái győzelmeikre tekintünk vissza.

részletek

Leghosszabb szünet 1. és 2. győzelem között

Az első győzelem fontos mérföldkő egy F1-es pilóta életében, de néha a második nagyon nehezen jön össze. Ki gondolná, hogy a legtovább éppen egy világbajnok várt a második sikerre?

részletek

Amikor a világbajnokok nagyon mellényúltak

Többször előfordult az elmúlt 40 évben, hogy Formula-1-es világbajnokok egészen rosszul szerződtek. Van, aki utána visszatért a győzelem útjára, van, aki örökre elveszett a süllyesztőben.

részletek

Kié a legtöbb első soros rajt?

A pole pozíciók számában általában mindenki tudja az első hármat, de mi a helyzet az első soros rajtokkal? Hamilton, Vettel, Schumacher, Senna, Prost? Veretes névsor, az élen szoros is a verseny.

részletek

Visszatérhet a Porsche a csúcsra?

Az 1980-as évek közepén a Porsche volt az etalon a Formula-1-ben, zsinórban szerzett világbajnoki címekkel. A tervek szerint 2021-től újra visszatér a patinás márka. De mire mentek korábban? Egyszer fent, egyszer lent.

részletek

Retro - Brambilla nyer, majd kicsúszik

Minden idők egyik legérdekesebb F1-es befutóját produkálta a Monzai Gorilla becenévre hallgató Vittorio Brambilla a '75-ös Osztrák GP végén: amikor ünnepelni kezdte győzelmét, elveszítette uralmát autója felett, és a korlátnak csúszott.

részletek

„Montoya erőszakos volt, kikészített engem”

Eddig sem volt titok, hogy ex-F1-es Juan Pablo Montoya nem az úriember versenyzők mintaképe: egy volt csapattársa most arról beszélt, hogyan lehetetlenítette el őt a kolumbiai.

részletek

Retro – Vörösen debütál egy klasszikus

Az Osztrák Nagydíj helyszíne – ma Red Bull Ring – három periódusban is szerepelt a versenynaptárban: a legelső futamra tekintünk vissza, ahol a hazai favorit helyett a Ferrari tarolt.

részletek

Híres második számú pilóták

A modern Formula-1-ben gyakran előfordul, hogy a topcsapatok egy pilótára építenek, a másik versenyző látványosan csak segíti a vezérpilótát. Kik voltak a leghíresebb vízhordók az utóbbi 30 évben?

részletek

Hatalmas balesetek az Eau Rouge-ban

Közeledik a Belga Nagydíj, a pálya egyik leghírhedtebb kanyarkombinációja az Eau Rouge, ami sok pilótán kifogott már. Néhány egészen hajmeresztő csattanás történt már ott, ezeket gyűjtöttük össze.

részletek
Olvastad már?