DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Újabb bomba: Newey távozik a Red Bulltól?

A Formula.hu információi szerint már a hétvége előtt hivatalossá válhat, hogy az év végén távozik a világbajnok istállótól a sztártervező – ami újabb lavinát indíthat útjára.

Néhány nappal ezelőtt hivatalos levélben tudatta a Red Bull menedzsmentjével Adrian Newey, hogy 2024 végén szeretne távozni a világbajnok alakulattól – értesült a Formula.hu. 

A sztártervező kontraktusa ugyan eredetileg 2025 végéig szól az energiaitalos istállóval, de úgy döntött, hogy szeretné aktiválni a kilépési záradékát, amelynek értelmében már a mostani szezon végén távozhat Milton Keynesből.

SI202403020101_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



Úgy tudjuk, hogy a megegyezés véglegesítése zajlik ezekben a napokban, és akár nagyon rövid időn belül, legkésőbb péntek délután megérkezhet az erről szóló hivatalos közlemény is.

Amennyiben ez megtörténik, úgy kérdések merülhetnek fel a Red Bull jelenleg verhetetlen technikai csapatában vezető pozíciókat betöltő személyiségek sorsával kapcsolatban is  – Pierre Wache technikai igazgató, Paul Monaghan főmérnök, vagy éppen Jonathan Wheatley sportigazgató jövőjére is érdemes lesz figyelni az energiaitalosoknál.

Ami pedig Newey-t illeti: kérőből aligha lesz hiány, már eddig is szinte minden top-, vagy afelé igyekvő csapat csábította óriási szerződésajánlatokkal, és most is válogathat majd a lehetőségek közül – a Ferrari, a Mercedes és az Aston Martin is opció lehet számára, információink szerint mindhárom helyen tárt kapukkal (és szélesre nyitott pénztárcával) várják. A Formula.hu iparági forrásai azt valószínűsítik, hogy a brit szakember végül a Ferrarinál köthet ki. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: