DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Régóta ugyanazok a versenyzők az F1-ben” – Pourchaire

Bár úgy érzi, van még ideje, hogy lehetőséget kapjon, a tavalyi F2-es bajnok rámutatott: az utóbbi időben kevés az új pilóta az F1-ben. Az IndyCar is opció számára.

Ugyan csak a harmadik idényében, de tavaly Theo Pourchaire megnyerte a Formula-2-es bajnokságot, ami az F1 közvetlen előszobájának számít. Ennek ellenére ő lett zsinórban a harmadik F2-es bajnok, aki nem kapott egyből lehetőséget a száguldó cirkuszban: Oscar Piastri azóta ugyan bejutott a mezőnybe, de Felipe Drugovich a franciához hasonlóan parkolópályán van.

indycar-pourchaire-2



A Sauber/Stake neveltje és hivatalos Formula-1-es tartalékpilótája idén a japán Super Formulában szerepel, ahol az évadnyitón a 18. helyet csípte el, a múlt hétvégén és az előttünk állón pedig az IndyCarba is belekóstolhatott, köszönhetően annak, hogy ő helyettesíti az Arrow McLarennél a sérült David Malukast: Long Beach utcáin a 11. helyen debütált.

Ennek apropóján beszélt a médiának Pourchaire arról, hogy lát-e még esélyt arra, hogy bekerüljön a Formula-1-be: „Nagyon-nagyon nehéz ez, mert úgy érzem, nincs sok új versenyző manapság az F1-ben. Ugyanazok a pilóták indulnak már hosszú ideje. Jó, ha vannak tapasztalt és jó versenyzők, de győzniük kell és nagyon jónak kell lenniük” – idézi a francia szavait a RaceFans.net portál.

„Ami az én helyzetemet illeti, még mindig igen fiatal vagyok, és tudom, hogy lesznek még lehetőségeim az F1-be kerülni, ha tényleg jó versenyző vagyok. Úgy gondolom, egy olyan bajnokság, mint az IndyCar lehet a legjobb lehetőségem, hogy megmutassam magam. Remélem, többet tudok majd itt vezetni a jövőben – ha nem kapok lehetőséget az F1-ben, akkor nagyszerű lenne.”

indycar-pourchaire-3

Még van ideje az F1-hez

Pourchaire arra is rámutatott, hogy még nem futott ki az időből: „Úgy érzem, még sok idő áll előttem, mert sokszor elfelejtik, de még csak 20 éves vagyok. Természetesen Formula-2-es bajnok vagyok, ami nagyszerű. De többet akarok.”

„Nyerni akarok néhány bajnokságot. Ha egy nap megnyerhetném az IndyCart, de az is az álmom, hogy F1-es világbajnok legyek – mindenkinek ez az álma. Van néhány lehetőségem. Sok idő áll még előttem, azt mondanám, még valószínűleg néhány év.”

A Sauber akadémistája hozzátette: abszolút opció számára akár a teljes idényes IndyCar-szereplés is, sőt azt is elmondta, hogy az oválversenyeket is ki akarja majd próbálni egyszer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: