DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Max egy metronóm, de semmi sem tart örökké”

Szuperlatívuszokban beszélt a háromszoros F1-es világbajnokról a Red Bull főnöke, de tudja: minden sikersorozatnak vége szakad egyszer.

Egyelőre Max Verstappen és a Red Bull ott folytatja 2024-ben a Formula-1-ben, ahol tavaly abbahagyta: bár az Ausztrál Nagydíjon a holland fékproblémák miatt kiesett, így azt a futamot elhappolta előlük Carlos Sainz és a Ferrari, a másik négy nagydíjon verhetetlennek bizonyult a címvédő, aki így nagy ütemben menetel karrierje negyedik F1-es világbajnoki titulusa felé.

f1-verstappen-kina-redbull-win



A Red Bull csapatvezetője nem is győzte dicsérni Verstappent, ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy egyetlen sikerszéria sem tart örökké, éppen ezért ki kell élvezniük a jelenlegi időszakot:

„Olyan, mint a metronóm. Ugyanazt a tempót folytatja, amit tavaly mutatott. Azt hiszem, a legutóbbi, 2019-es Kínai Nagydíj óta a versenyek felét megnyerte. Ő győzött az előző 23 futamból 21-en. Fantasztikus formában van, eggyé vált az autóval és a csapattal, és élvezi a versenyzését” – idézi Hornert a Motorsport.com.

„Úgy gondolom, értékelni kell a sikert. Max egy különleges tehetség. Ez egy arany pillanat számára, de mint azt minden egyes versenyzőnél láthattuk, ez nem tart örökké. Szerintem ez arról szól, hogy átéljük és kiélvezzük a pillanatot. És nincs rá garancia, hogy mindig ilyen autót fogunk tudni adni alá a következő öt évben. Szóval addig csináld, amire képes vagy, amíg csinálhatod.”

f1-verstappen-horner-redbull-kina

Még bizonytalan a Red Bull

Az első nagydíjakon, különösen Melbourne-ben úgy festett, hogy az ellenfelek közelebb kerülhettek a Red Bullhoz, Japánban és Kínában viszont ismét meggyőző fölényt mutattak – jóllehet, Sanghajban Lando Norris befurakodott Sergio Perez elé. Horner úgy véli, az utóbbi két hétvégén látott előny a helyszíneknek volt köszönhető:

„Úgy vélem, ez pályaspecifikus lehet, mert elképzelhető, hogy a következő helyszínen megint összébb rázódik a mezőny. Még nem is versenyeztünk igazán meleg hőmérsékleti körülmények között például, szóval még mindig sok a változó. De az eddigi különböző pályákon az RB20-as jól teljesített, a versenyzőink pedig – és különösen Max – kiemelkedő munkát végeztek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: