DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
F1

Sainz válaszára vár a nagy ajánlatot tevő Audi

Gigaajánlatot kapott a spanyol az F1-be megérkező Auditól, de a csapat tudja, hogy várnia kell, mert Sainznak lehetnek még jobb opciói is.

Ugyan az elmúlt hetekben felgyorsultak a mozgások az F1-es pilótapiacon, de egy dolog változatlan: az Audi kívánságlistájának élén továbbra is Carlos Sainz áll. A Ferraritól Lewis Hamilton miatt az év végével elküldött spanyol pilóta karrierje egyik legjobb időszakát éli, és abszolút tökéletes választás lenne a sportágba 2026-ban megérkező németek számára: topkategóriás, már rutinosnak számító, jó fejlesztő pilóta hírében álló, motivált, elismert versenyző, aki ideális lenne az eredmények kisajtolására, a vállalat F1-es alakulatának felépítésére, és az autó irányba állítására is.

Éppen emiatt a hírek szerint egy olyan ajánlatot tett le elé az Audi, amely alapján joggal remélik Andreas Seidlék, hogy arra nem fog nemet mondani Sainz, de egyelőre megértik, hogy várniuk kell.

2025-ben a jelenlegi Stake autója jóindulattal is középszerűnek ígérkezik, és 2026-tól kezdve sincs semmi garancia arra, hogy hol, hogyan fog megérkezni a száguldó cirkuszba az Audi. Bár a cég számára Sainz a tökéletes opció, de Sainz számára az Audi nem az, ha nyílhat esélye versenyképesebb autóba ülni.

A sorsa függhet Max Verstappen döntésétől is, akiről a hírek szerint még nem tett le Toto Wolff és a Mercedes, illetve Andrea Kimi Antonelli fejlődése is szerepet játszhat Brackley-ben. 

Mindezzel az Audi is tisztában van, így bár az ajánlat él, de egyelőre várnak a spanyol válaszára – a Miami Nagydíjig minimum.

A részletekről a Formula.hu utazó tudósítója, Mészáros Sándor többet is elárult a Kínai Nagydíjat értékelő Formula Podcastben, ajánljuk mindenki figyelmébe:

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: