DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

„Nem kötelező F1-es pilótának lenni” – Domenicali a versenyzők panaszairól

Túl sok a 24 futamos F1-es versenynaptár? Stefano Domenicali szerint viszont éppen ez az optimális, és akinek nem tetszik, annak nem kötelező itt versenyeznie.

Ugyan gyakorlatilag az összes F1-es pilóta egyértelmű véleményként fogalmazta meg azt, hogy túl sok a 24 futam a versenynaptárban, és ez már régen túllépte az egészséges határt, de a sportág vezetője, Stefano Domenicali kemény szavakkal utasította el a kritikákat.

Az olasz sportvezető nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott, hogy szerinte a versenyzőknek nincs igazuk, és éppen tökéletes a 24 futamos szezon.

„Szerintem a 24 egy ideális szám azokkal az eseményekkel, amik jelenleg vannak. A jó hír az, amiért felelősséggel tartoztam a csapatok és a promóterek felé, hogy a megszokottnál jóval korábban jelentettük be a jövő évi naptárat, hogy mindenki felkészülhessen” – idézi Domenicali szavait a Sky Sports.

Z61_2758_resizeAmi pedig a futamszámokat illeti:

„Szerintem a 24 jobb, mint a 12. Beszélek a pilótákkal, és ha valaki vezetni akar, akkor minden nap vezetni akar, és ha valaki nem akar az F1-ben vezetni, akkor az nem kötelező. Ez a szurkolók tiszteletéről szól. Ők azt akarják látni, hogy a pilóták versenyeznek, és ez a felelősségünk a szurkolók, a partnerek, a promóterek, a szurkolók, a tv-stábok felé is. Hősökre van szükségünk, akik élvezik, amit csinálnak” – tette hozzá.

Vagyis Domenicali szerint bár a versenyzők egyhangúan úgy vélik, hogy sok a 24 futam, és túl nagy megterhelést jelent ez a naptár mindenki számára, az F1 első embere úgy véli, hogy akinek ez sok, annak nem kell itt lennie – az Andretti-elutasítás után ez rövid időn belül a második erősen megkérdőjelezhető kommunikáció a sportág vezetése részéről.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: