Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 23. hétfő

Versenynaptár

Domenicali: Akár évi 30 futamot is rendezhetnénk

Legalábbis az érdeklődők számát látva, állítja az F1 vezérigazgatója. A szakember az amerikai terjeszkedés mellett Afrikát is azon helyszínek között említette, ahova rövidesen ellátogathat a mezőny.

részletek

A 2022-es F1-es futamok kezdési időpontjai

Mutatjuk az egész évben hasznos tudnivalókat: melyik verseny hány órakor kezdődik magyar idő szerint, mikor kell majd bekapcsolni a televíziót!

részletek

A pilóták megszenvedik a jetlaget

Hajnali ébredés, nap közbeni fáradtság - megterhelő a versenyzők számára a sűrű naptár, főleg ha időzónák között kell repkedni egyik hétről a másikra. Csak Kimi Raikkönent nem zavarta.

részletek

Mire érdemes figyelnünk 2022-ben?

Bár a 2021-es szezon izgalmait nehéz lesz felülmúlni, így is bőven van miért várni a Formula-1-et 2022-ben is! Számos dolog rejteget magában izgalmakat és újdonságoknak sem leszünk híján.

részletek

Formula-E: Kína megy, a költséglimit jön

Ismét módosítani kellett az elektromos formulaautós világbajnokság jövő évi versenynaptárán, miközben bejelentették, hogy a Gen3-as érára bevezetik a költséglimitet a csapatok számára.

részletek

Az újdonság ereje: Új pályák a versenynaptárban

Világszerte ismert sport lévén a Formula-1 folyamatosan új helyszíneket, versenypályákat ad hozzá a már így is szinte az egész Földet körbeölelő naptárához. A Liberty Media nem titkolt szándéka egyre tartalmasabbá, hosszabbá tenni a szezonokat – s erre a lehetőségre számos ország lecsapott. Idén egy vadonatúj verseny- és egy utcai pálya színesíti a különböző motorsport-szerelmes kultúrák palettáját, jövőre pedig egy második amerikai futammal szórakoztatja a közönséget a száguldó cirkusz. De az elmúlt néhány évben mely térségeknek sikerült bekerülniük a körforgásba, és több tízezres tömeget vonzaniuk a benzingőzzel és az égett gumi illatával?

részletek

Raikkönen: Rengetegen ki fognak égni jövőre

A 2007-es világbajnok úgy érzi, a 2022-es versenynaptár abnormálisan túlzsúfolt lesz. Bár a veterán finnt már nem érinti a dolog, másokat félt a túlterheléstől és a kiégéstől, mert nem tudnak pihenni.

részletek

Legendás utcai pályák a tízfordulósra duzzasztott WTCR-naptárban

Pau-Arnos helyett Pau utcái, Estoril helyett újra Vila Real, s remélhetőleg visszatérés Ázsiába: így foglalható össze a Túraautó-vk 2022-es menetrendje, amelyben júniusi időpontot kapott a Hungaroring.

részletek

Formula-E: 2021/22-es naptár – és egy nagy változás

Változik az időmérős formátum, kiütéses párharcok döntenek a legjobb rajtpozíciók sorsáról a 16 helyszínen – ennyi verseny szerepel az elektromos széria menetrendjében.

részletek

Új naptár, új szabályok: ilyen lesz a WRC jövőre

Sok más mellett a Rali-vb jövő évi menetrendje is eldőlt pénteken. Amellett, hogy a helyszínek és az időpontok véglegesek lettek, néhány új szabály is életbe lép 2022-től a kategóriában.

részletek

Hivatalos: itt a 2022-es versenynaptár!

Túl sok meglepetés nincsen, de azért most mégiscsak hivatalossá vált. 23 futam, Ázsiában, Európában, Ausztráliában, Amerikában. Lassan kezd visszaállni a járvány előtti menetrend.

részletek

Hat sprint, háromnapos hétvégék jöhetnek jövőre

Az F1 Commission szerdai ülésén a hírek szerint a 2022-es naptár mellett eldöntötték, hány futamon rendeznek sprintet, viszont a nagydíjak programját négy helyett három napba sűrítik.

részletek