Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. november 13. szerda

Versenynaptár

Itt a hivatalos 2020-as F1-es versenynaptár

Az FIA jóváhagyta a 2020-as versenynaptár tervezetét, így hivatalossá vált, hol és mikor rendezik meg a rekordszámú 22 versenyt a következő szezonban. A 2021-es szabályokról október 31-én szavaznak.

részletek

Monza, Anderstorp és egyéb nyalánkságok a DTM naptárában

Tovább bővítette naptárát, izgalmas helyszíneket vonzott be és egy ezeréves hagyománnyal is szakított a DTM 2020-ra. Magyar forduló ezúttal sem lesz, viszont először száguldanak a világ legerősebb túraautói Monzában!

részletek

MotoGP: Maximum 22 futam és spanyol-portugál vetésforgó 2022-től

Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnöke a hétvégi San Marinó-i Nagydíjon beszélt arról, milyen változtatások jöhetnek a MotoGP versenynaptárában a 2022-től 2026-ig tartó időszakban.

részletek

Vettel sokallja a versenyek számát, 16-ot akar

A Ferrari német pilótája jelentősen megritkítaná az F1 aktuális versenynaptárát, így csökkentené a csapatokon a terhet, és több szabadidőt adna a pilótáknak. 2003-as időszakhoz térne vissza.

részletek

Elkészült a 2020-as előzetes versenynaptár

Megszületett a 2020-as F1-es versenynaptár tervezete, melyben már csak egy dolog tűnik bizonytalannak, mindamellett, hogy hivatalos jóváhagyásra vár még az előzetes versenynaptár.

részletek

Megjelent a 2020-as előzetes MotoGP-versenynaptár - pont a cseh futam lehet bajban

Szerda délben a FIM és a Dorna közzétette a jövő évi MotoGP-versenynaptár első változatát, amely a várakozásoknak megfelelően húsz fordulót tartalmaz – igaz, a Cseh Nagydíj szerződése még aláírásra vár.

részletek

Binotto: Kizárólag pénzügyileg jó a 24 futam

A Ferrari csapatfőnöke elismerte, csak üzleti megfontolásokból előnyös, ha a versenynaptárat huszonnégy futamra bővítik. Túllépnek egy határt, ami jócskán magával vonja a problémákat is.

részletek

Williams: Nekünk sok lesz ennyi verseny

Aggasztónak tartja az F1-es csapat vezetője, hogy egyre sűrűsödik a sorozat versenynaptára. Szerinte 21 fordulónál többet a hozzájuk hasonló kiscsapatok már nem tudnak vállalni.

részletek

Az F1 még inkább a fizetős tévék felé mozdul

Bár a nézőszám drasztikus csökkenésnek indult, a Liberty Media főnöke mégis az üzleti irányelvet tekinti elsődlegesnek és azt ígéri, még több országban csak a fizetős TV modellje marad fenn.

részletek

Vettel: Nem létszükséglet, hogy még több városi verseny legyen

Sebastian Vettel tisztában van vele, mik az F1 vezetőségének szándékai, a négyszeres világbajnok azonban úgy véli, nem kell mindenáron a városokba vinni a bajnokságot, és például London helyett szívesebben maradna Silverstone-ban.

részletek

Hamilton, Bottas: Néhol csak politikai érdekek miatt versenyzünk...

A Mercedes mindkét versenyzője, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is egyetért abban, hogy némelyik pályát színtisztán politikai és/vagy gazdasági érdekek tartanak a versenynaptárban. Szerintük a naptár kialakításában nagyobb szerepe kellene, hogy legyen a versenyzőknek.

részletek

Zűrös lesz az FE új versenynaptára

Egészen biztos, hogy bonyodalmakat fog okozni a Formula-E 2019/2020-as versenynaptára, amely a korábbi ígéretekkel ellentétben háromszor is ütközik a WEC programjaival. Budapest még nem kapott helyet.

részletek
Olvastad már?