Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 25. vasárnap

Versenynaptár

Williams: Nekünk sok lesz ennyi verseny

Aggasztónak tartja az F1-es csapat vezetője, hogy egyre sűrűsödik a sorozat versenynaptára. Szerinte 21 fordulónál többet a hozzájuk hasonló kiscsapatok már nem tudnak vállalni.

részletek

Az F1 még inkább a fizetős tévék felé mozdul

Bár a nézőszám drasztikus csökkenésnek indult, a Liberty Media főnöke mégis az üzleti irányelvet tekinti elsődlegesnek és azt ígéri, még több országban csak a fizetős TV modellje marad fenn.

részletek

Vettel: Nem létszükséglet, hogy még több városi verseny legyen

Sebastian Vettel tisztában van vele, mik az F1 vezetőségének szándékai, a négyszeres világbajnok azonban úgy véli, nem kell mindenáron a városokba vinni a bajnokságot, és például London helyett szívesebben maradna Silverstone-ban.

részletek

Hamilton, Bottas: Néhol csak politikai érdekek miatt versenyzünk...

A Mercedes mindkét versenyzője, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is egyetért abban, hogy némelyik pályát színtisztán politikai és/vagy gazdasági érdekek tartanak a versenynaptárban. Szerintük a naptár kialakításában nagyobb szerepe kellene, hogy legyen a versenyzőknek.

részletek

Zűrös lesz az FE új versenynaptára

Egészen biztos, hogy bonyodalmakat fog okozni a Formula-E 2019/2020-as versenynaptára, amely a korábbi ígéretekkel ellentétben háromszor is ütközik a WEC programjaival. Budapest még nem kapott helyet.

részletek

Schumacher mentheti meg a Német Nagydíjat

Mick Schumacher lehetséges F1-es szerződése lehet a legkomolyabb ütőkártya a németországi szervezők kezében, hogy új szerződést köthessenek a Liberty Mediával, Hockenheim ugyanis kikerülhet.

részletek

Hivatalos: 2020-ban újra lesz Holland Nagydíj

Bejelentették, hogy 35 évvel az utolsó F1-es versenyt követően Zandvoort visszatér a versenynaptárba: jövőre hazai pályán szurkolhatnak a hollandok Max Verstappennek.

részletek

Európai nagydíjak kerültek veszélybe 2020-ban

A Formula-1 vezérigazgatója szerint a jövő évi versenynaptár is 21 futamból fog állni, ám két új helyszín is érkezik, így két aktuálisnak ki kell kerülnie a körforgásból.

részletek

Az Alfa a rövidebb versenyhétvégékben hisz

Már a 21 hétvégés versenynaptár is jelentős terhet ró az F1-es csapatokra, ami lehet, hogy a jövőben tovább sűrűsödik. Az Alfa Romeo szerint egyetlen élhető megoldás létezik a problémára.

részletek

Jön az indonéz MotoGP- és WSBK-futam

A mindkét világbajnoki sorozatot promotáló cég bejelentette, hogy 2021-től három évig a Lombok szigetén felépülő városi pálya is a versenynaptárak részeit képezi majd.

részletek

Tost: A kényelmes fiatalok miatt nem lesz naptárbővítés

A Toro Rosso csapatfőnöke szerint már az F1-ben dolgozó szakemberek sem a régiek, a fiatalok egyre kevesebbet akarnak dolgozni, ezért ne számoljunk a versenynaptár bővítésével sem.

részletek

Watson: 22 futamnál át kell gondolnunk a versenyzést

A Toro Rosso csapatmenedzsere szerint ha az eleve túlzsúfolt, huszonegy futamos versenynaptárhoz jövőre még egy viadal érkezik, minden istállónak át kell alakítania dolgozói állományát.

részletek
Olvastad már?