DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 27. hétfő

Versenynaptár

Kazahsztánnal bővülhet 2023-ban a MotoGP-naptár

A sajtóban megszellőztették a jövő évi menetrend előzetes tervezetét, amelyben kérdőjelesen a kazah Sokol Circuit is helyet kapott – de nem ez lenne az egyetlen újdonság a versenynaptárban.

részletek

Sajtó: Így nézhet ki a 2023-as F1-es naptár

A megszokottnál korábbi kezdés és rekordot jelentő 24 forduló jellemezheti a 2023-as Formula-1-es évadot, amely során néhány nagydíj nem a hagyományos időpontjában kaphat helyet.

részletek

A ramadán és a kínai politika is alakíthatja a versenynaptárt

A jövő évi, sőt 2024-es menetrendről is beszélt Stefano Domenicali. Az F1-vezér Dél-Afrika, Belgium, Kína és a közel-keleti versenyek kilátásaira külön kitért, ritkán emlegetett tényezőket is behozva.

részletek

Domenicali a naptárról: A pénz nem minden

Miközben elárasztják az F1-es naptárat a gazdagabbnál gazdagabb helyszínek, félő, hogy ikonikus versenypályáktól kell megválnunk. Domenicali leszögezte, hogy nem adja el az F1 lelkét.

részletek

Verstappen: Sajnálatos lenne elveszíteni Spát

A világbajnok Max Verstappen „nagyon sajnálná” kedvenc pályája, Spa-Francorchamps esetleges elvesztését a 2023-as Formula-1-es versenynaptárból még az eszközölt módosításokkal együtt is.

részletek

Sainz rotálással oldaná meg a túlzsúfolt naptárt

Egyre több helyszín érdeklődik a Formula-1 iránt, ez pedig kiszoríthatja a nagy múlttal rendelkező pályákat a versenynaptárból. Így oldaná meg Carlos Sainz ezt a problémát.

részletek

Vettel fél a történelmi pályák elvesztésétől

A nagy múlttal rendelkező pályák miatt aggódik a négyszeres világbajnok. Sebastian Vettel úgy véli, szörnyű lenne, ha olyan helyszíneket veszítene a sportág, melyek már régóta a naptárban vannak.

részletek

Domenicali: Akár évi 30 futamot is rendezhetnénk

Legalábbis az érdeklődők számát látva, állítja az F1 vezérigazgatója. A szakember az amerikai terjeszkedés mellett Afrikát is azon helyszínek között említette, ahova rövidesen ellátogathat a mezőny.

részletek

A 2022-es F1-es futamok kezdési időpontjai

Mutatjuk az egész évben hasznos tudnivalókat: melyik verseny hány órakor kezdődik magyar idő szerint, mikor kell majd bekapcsolni a televíziót!

részletek

A pilóták megszenvedik a jetlaget

Hajnali ébredés, nap közbeni fáradtság - megterhelő a versenyzők számára a sűrű naptár, főleg ha időzónák között kell repkedni egyik hétről a másikra. Csak Kimi Raikkönent nem zavarta.

részletek

Mire érdemes figyelnünk 2022-ben?

Bár a 2021-es szezon izgalmait nehéz lesz felülmúlni, így is bőven van miért várni a Formula-1-et 2022-ben is! Számos dolog rejteget magában izgalmakat és újdonságoknak sem leszünk híján.

részletek

Formula-E: Kína megy, a költséglimit jön

Ismét módosítani kellett az elektromos formulaautós világbajnokság jövő évi versenynaptárán, miközben bejelentették, hogy a Gen3-as érára bevezetik a költséglimitet a csapatok számára.

részletek