DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Hároméves szerződést kért a Red Bulltól Perez

Helmut Markóék egyértelműen elzárkóztak a javaslattól: az F1-es csapat az egyéves hosszabbítás felé hajlik. A tanácsadó szerint is Sergio Perez az első számú opció 2025-re.

Sergio Perez még a Japán Nagydíj hétvégéjén jelezte előre, hogy egy hónapon belül tisztában lesz F1-es jövőjével – ha erre alapozunk, szűk két héten belül eldől a mexikói sorsa.

Nyilvánvaló, hogy egy versenyző célja hosszútávú szerződést aláírni csapatával: ebben a tekintetben Perez és a Red Bull közös történetében is megfigyelhető tendencia. 2021-ben csupán egyéves szerződéssel csatlakozott Milton Keynes-hez, amelyet a nyári szünetben hosszabbítottak meg 2022-re. Abban a szezonban Perez már májusban megkapta új, kétéves szerződését, amely 2024-ben jár le.

Ezt a mintát folytatva a mexikói versenyző még hosszabb távú, hároméves szerződést javasolt 2025-tel kezdődően – a Red Bull részéről azonban egyértelműen elzárkóztak ilyen tartós elköteleződéstől.

„Még nem tartunk ott, hogy véglegesítsük” – beszélt erről Helmut Marko a Motorsport.nl-nek. „De ennek nincs köze a szabályváltozásokhoz, tudja, hogy teljesítenie kell. Először hároméves szerződést kért, de találunk majd megoldást” – célzott arra a tanácsadó, hogy Perez kezdeti javaslatát lesöpörték.Marko egy korábbi nyilatkozat alapján a Red Bullnál még az újabb kétéves szerződést is soknak érzek – a tanácsadó az OE24 kérdésére válaszolta: „Minden lehetséges, hiszen a csapatunk nagyon jól működik jelenleg. De ha két évre biztos szerződést kap, megvan a veszélye, hogy visszaesik a teljesítménye…”

Minden jel Perez hosszabbítására utal

Az elmúlt években rendszerint felmerült Perez lecserélése, de a Red Bull kommunikációjából jelenleg az olvasható ki, mind Christian Horner, mind a versenyzővel szemben jellemzően kritikusabb Marko pozíciójából, hogy inkább az időtartam a kérdés, nem az, hosszabbítanak-e Perezzel, aki 2024-es szezonkezdete alapján a csapat favoritja.

„Világos, hogy Checónak ez a legjobb szezonja, mióta velünk van. Ha fenntartja ezt a teljesítményét, akkor ő a legjobb opció a Red Bull számára 2025-ben” – mondta a Kleine Zeitungnak Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: