DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Hírösszefoglaló

Óriási fennforgás Dzsiddában – a csütörtöki hírek

Verstappen beteg, a Ferrari és a McLaren tagad, Hamilton nem örül, új szakember a Mercedesnél, Perez nyerni akar – és sok más érdekesség csütörtökről.

A médianappal megkezdődött a dzsiddai F1-es hétvége, ahonnan többek között a helyszínen tartózkodó, az est folyamán különös látványosságra felfigyelő Mészáros Sándor kollégánknak köszönhetően rengeteg információt szállítottunk – helyszíni videós bejelentkezése az alábbi képre kattintva érhető el.

ms-lezer-lead



Útjára indult legújabb fejlesztésünk, az egész hétvégét végigkísérő hírfolyam, melyben a hétvége minden apró rezdülését megtalálhatják az olvasók – beleértve a legfrissebb helyszíni információkat.

A nap egyik legfontosabb híre kétségkívül Max Verstappen betegsége volt, akiről honfitársa elmondta, hogy szerinte nincsen komolyabb problémája. A kétszeres világbajnokról írhattuk meg azt is, hogy véleménye szerint George Russellben minden megvan ahhoz, hogy világbajnok legyen, míg csapattársa, Sergio Perez saját céljairól beszélt: legyőzni Max Verstappent.

Ami a csapatukat illeti: Adrian Newey arra hívta fel a figyelmet, hogy nem lesz mindig olyan könnyű az életük, mint Bahreinben, Helmut Marko pedig az ellenfelekről beszélt – valamint a 2026-os motorral vállalt kockázatról.

verstappen-2023-bahrein

A Mercedesnél is zajlik az élet: megérkezett a csapathoz Jerome d’Ambrosio, a korábbi F1-es pilóta, és mostanra az is kiderült, hogy milyen szerepet vállal a csillagosoknál. Annál a csapatnál, melyet a méltatlan támadásokat elszenvedő riporternőt megvédő Lewis Hamilton az átmeneti gyengélkedés ellenére sem akar elhagyni.

A hétszeres világbajnok a sajtótájékoztatón emellett arra is utalt, hogy nem szívesen tér vissza Szaúd-Arábiába – arra a helyszínre, melyet az F1 képviselője megvédett –, míg más versenyzők inkább nem válaszoltak az ezzel kapcsolatos kérdésre.

Hamiltonon kívül egyedül Carlos Sainz mondott erről bármi érdemit, aki elmondása szerint őszintén hisz abban, hogy képesek lesznek legyőzni a Red Bullt, míg Charles Leclerc azt szögezte le, hogy szó nincs krízisről a vicces kedvében lévő Ferrarinál – melynek csapatfőnöke szerint is sokkal erősebbek lesznek Bahreinben. A krízistagadás visszatérő motívuma volt a mai napnak, hiszen így tett Lando Norris is a McLarennel kapcsolatban.

leclerc-ferrari-bahrein-szombat

Ahol viszont egyáltalán nincs krízis, az az Aston Martin, melyről megmosolyogtató pletykák is felmerültek mostanában, azon viszont egyáltalán nem kell mosolyogni, hogy milyen lelkesen méltatta Alonso mikrofonunk előtt csapatfőnökét. A spanyol partnere, Lance Stroll csuklója állapotáról beszélt, míg a Bahreinben nagyon más okból, de szintén emlékezetes hétvégét futó Ocon az őt érő büntetéshullámról ejtett pár szót.

Írtunk ma a dzsiddai időjárásról is, bár ebben sok izgalmat nem lelhettünk – apropó, Dzsidda: a FormulaPlusz rovatban arról találhattok egy írást, miért övezi bizonytalanság a város helyes megnevezését, s szintén új rovatunkban írtunk a delfinezés mérnöki megközelítéséről. Szó esett továbbá ma a Haasról és az orosz szankciók esetleges megsértéséről, Michael Schumacher jelentőségéről és arról is, hogy Alain Prost saját elmondása szerint a hétszeres (akkor még „csak” kétszeres) világbajnok szárnysegédje lehetett volna a Ferrarinál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: