DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon megértette büntetését, bízik a szaúdi pályában

Az Alpine versenyzőjét három alkalommal is megbüntették Bahreinben, mostanra pedig világossá is vált, hogy mi volt pontosan az első büntetés indoka.

Esteban Ocon szezonnyitója jól indult két héttel ezelőtt, azonban a kilencedik rajtkocka megszerzése volt a csúcs a francia számára, hiszen vasárnap rekordmennyiségű három alkalommal kapott büntetést a szahíri éjszakában megrendezett futamon.

Ugyan a pilóta a verseny után még bizonyos szankciókat értetlenül fogadott, azonban elmondása alapján azóta egy egyeztetés keretében világossá vált számára, hogy miért is kapta első büntetését Bahreinben.




„Elismerjük a bahreini hibáinkat, egyértelműen rosszul csináltuk” – kezdte gondolatait Ocon a Szaúd-arábiai Nagydíj sajtótájékoztatóján, ahol a Formula.hu is képviseltette magát. Van egy mondás, miszerint a baj nem jár egyedül. Ez történt velünk is Bahreinben. Általában nagyon jók vagyunk az ilyen operatív dolgokban, de ezúttal nem így volt.”

„Volt egy megbeszélésem az FIA-val, hogy megértsem, hogy mi történt pontosan, most már minden világos és megyünk tovább. Alapvetően ott volt zavaros a dolog, hogy túlságosan jobbra voltam és átléptem a vonalat. Sajnos ezekben az autókban nem lehet túl jól látni, főleg nem, ha így állsz a rajtrácson. Támpontként látod a sárga vonalat, de rajtam múlik, hogy kijavítsam.”

Mire számíthat az Alpine Szaúd-Arábiában?

2022-ben Ocon a hatodik helyen zárt Dzsiddában, míg 2021-ben pár méteren múlt csupán, hogy nem állhatott a dobogóra. Ezekre, a bahreini időmérős teljesítményre, és csapattársa, Pierre Gasly futamon mutatott produkciójára tekintettel jó eredményre számíthat a francia alakulat.

Az egyszeres futamgyőztes pilóta az idénynyitóhoz hasonló, vagy jobb kimenetelt vár: „Az időmérőn a kilencedik helyet szereztük meg, de itt tavaly az ötödik helyre kvalifikáltuk magunkat, és nagyon erősek voltunk ezen a pályán, és ez egy olyan pálya, amin szeretek versenyezni. Remélhetőleg ugyanezt meg tudjuk ismételni, versenyképesek leszünk, és egy jó hétvégénk lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: