Steward
Balogh Boglárka
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 22. vasárnap

Szaúd-arábiaiNagydíj

Hamiltonnal ülne le egy szaúdi miniszter

A hétszeres világbajnok nem szívesen versenyez Szaúd-Arábiában – erre reagálva az ország sportminisztere felajánlott neki egy személyes beszélgetést, hogy jobban megismerje a helyi kultúrát. Vettellel már sok került hasonlóra.

részletek

Túllőtt a célon a Mercedes, ezért esett ki a Q1-ben Hamilton

Jó volt az irány a beállításokkal, de túl messzire mentek – magyarázta a brit borzalmas dzsiddai időmérőjét Andrew Shovlin. A szakember szerint a jelenlegi helyzetük lehetőséget ad a kísérletezésre.

részletek

Horner szerint át kell gondolni a DRS-zónákat

A Szaúd-arábiai Nagydíjon látott „macska-egér játék” után a Red Bull F1-es csapatfőnök úgy véli, a jövőre való tekintettel meg kell vizsgálni, hogy hol helyezzék el a DRS-érzékelési pontokat.

részletek

„Az Alpine tönkretette a saját versenyét”

A Szaúd-arábiai Nagydíj másik látványos párharca a győzelemért zajló mellett Alonso és Ocon házi csatája volt. Ralf Schumacher szerint a csapatfőnöknek le kellett volna állítania őket.

részletek

Vettel kívülről segített az Aston Martinnak

A koronavírus miatt Szaúd-Arábiában sem indulhatott Sebastian Vettel, így a német pilóta idén még nem versenyezhetett. A csapatfőnöke szerint ennek ellenére igyekezett részt venni a munkában.

részletek

Podcast: Verstappen-siker a dzsiddai merénylet árnyékában

Verstappen nyerte az újabb holland-monacói rangadót Leclerc ellen a Szaúd-arábiai Nagydíjon, amelyen a Formula Podcast stábjának is volt oka az örömre.

részletek

Nem bánta meg büntetést érő manőverét Albon

Bár kiesett miatta az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíjról, a Williams pilótája szerint meg kellett próbálnia a Lance Stroll elleni bevetődést a hajrában, amely ütközéssel végződött.

részletek

Steiner: Tavaly mindenkit megd*gtam volna a pontokért

Annak ellenére, hogy a bahreini tündérmese után Dzsiddában „csak” egy kilencedik hely jutott a Haasnak, a csapatfőnök szerint nem lehetnek túl mohók. Szerinte pechjük volt a biztonsági autóval.

részletek

Norris: Sok a pozitívum Dzsidda után

Bár a hatodik helyről lecsúszott, a csapattárs Daniel Ricciardo pedig műszaki hiba miatt célba sem ért, a McLaren brit pilótája így is bizakodóbb az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat követően.

részletek

Alonso: Sok pontot ajándékoztunk a többieknek

Csalódott a dzsiddai kiesése miatt az Alpine kétszeres F1-es világbajnoka, aki addig versenyképesnek érezte magát – és a csapattársa elleni kemény csatát is élvezte.

részletek

Ezzel győzte le a Red Bull a Ferrarit Dzsiddában

Bahreinhez hasonlóan az energiaitalosok és a maranellóiak küzdelmét hozta az F1-es futam: mindkét istálló vezetője szerint a leszorítőerő mennyisége döntött Verstappen és Leclerc harcában.

részletek

Sainz elégedetlen: „Az FIA nem hagyta a helycserét”

Perez bármikor elengedhette volna a spanyolt a biztonsági autós periódus során szabálytalan előzése miatt, de csak négy körrel később, az újraindításnál húzódott félre. Ezzel megfosztotta Sainzt a lehetőségtől, hogy Verstappennel harcoljon – zsörtölődött a ferraris.

részletek