Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 19. szerda

Büntetés

Raikkönen abszurd büntetés miatt bukta pontjait

Kimi Raikkönen a kilencedik helyen ért célba az Emilia-Romagna-i Nagydíjon, azonban a verseny után harminc (!) másodperces büntetést kapott, egészen komplikált okokból, így bukta pontjait.

részletek

Vettel: A felügyelők a kávégéppel szöszöltek?

A négyszeres világbajnok nem érti, miért váratott olyan sokáig magára a rajt előtti kihágásért kirótt büntetés – persze azt ő is elismeri, hogy nem (csak) ezen múlott az újabb pocsék futam.

részletek

Marko: Legyen fal a kanyaroknál és máris nem fogják levágni

Saját megszokott stílusában adott választ arra a kérdésre a Red Bull főtanácsadója, hogyan előzhetők meg a Bahreinben tapasztalt anomáliák. A nyitófutamon egyébként mindkét Red Bull meghibásodott.

részletek

Marko: Ha Verstappen elszakadt volna öt másodpercre, akkor tízre büntetik

A Red Bull talán túlságosan is ünnepelt a pole-pozíció megszerzését követően, ám utána vasárnap jöttek a nehézségek. A főtanácsadó azonban úgy véli, a versenybíróság nem hagyta volna nyerni Verstappent.

részletek

Elvették Vergne dobogóját, amiért nem csinálta, amit nem volt szabad

A sértetlennek nyilvánított Alex Lynnt kiengedték a kórházból a második Diriyah ePrix végét jelentő „repülőgép-balesete” után, de a pályán történtek utólag bizarr ítéletekhez és a végeredmény teljes átforgatásához vezettek.

részletek

„Nem örült, de Lewis elfogadta a büntetést”

Érdekes részleteket osztott meg a tavalyi Olasz Nagydíj kapcsán az F1-es steward, Garry Conelly, aki elárulta, milyen párbeszédet folytattak a Mercedes szankcionált brit versenyzőjével.

részletek

Hamilton: Nem adunk esélyt a felügyelőknek!

Az oroszországi rajtpróbás büntetése után ígéretet tett a hatszoros F1-es világbajnok, hogy a Mercedesszel együtt át fogják nyálazni a szabálykönyvet, hogy esélyt se adjanak a stewardoknak.

részletek

„Hamilton enyhe büntetést kapott”

Több pilóta sokallta, az FIA egy részét vissza is vonta a Lewis Hamiltonra vasárnap kiosztott büntetéseknek, egy korábbi versenyző szerint azonban kevés volt a világbajnokra kirótt szankció.

részletek

„Nem voltak helyesek Hamilton büntetőpontjai”

Az FIA versenyigazgatója, Michael Masi elmagyarázta, miért vonták vissza utólag a felügyelők a brit két büntetőpontját. A mercedeses vádjára is reagált, miszerint büntetésekkel akarják megállítani őt.

részletek

Wolff is nehezen nyeli le az orosz békát

Bár nem ért egyet Hamilton büntetéseivel, de elfogadja azokat a Mercedes csapatfőnöke, aki szokatlanul feszülten viselkedett az Orosz Nagydíj futamát követő sajtótájékoztatón.

részletek

Hamilton még örül is hetedik helyének

Bőven van oka a győzelmet elveszítő, de így is a hetedik helyet megmentő Lewis Hamiltonnak az örömre. Leginkább azért, mert legfőbb riválisa pont nélkül maradt, de a brit örül Gasly sikerének is.

részletek

Hazaküldték és megbüntették a holland rajongókat

Egy nagyobb csoport Verstappen-rajongó próbált meg bejutni a Belga Nagydíj helyszínére, a hatóságok azonban ezt megakadályozták, sőt, meg is büntették a fegyelmezetlenkedőket.

részletek
Olvastad már?