Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 26. kedd

Büntetés

„Hamilton enyhe büntetést kapott”

Több pilóta sokallta, az FIA egy részét vissza is vonta a Lewis Hamiltonra vasárnap kiosztott büntetéseknek, egy korábbi versenyző szerint azonban kevés volt a világbajnokra kirótt szankció.

részletek

„Nem voltak helyesek Hamilton büntetőpontjai”

Az FIA versenyigazgatója, Michael Masi elmagyarázta, miért vonták vissza utólag a felügyelők a brit két büntetőpontját. A mercedeses vádjára is reagált, miszerint büntetésekkel akarják megállítani őt.

részletek

Wolff is nehezen nyeli le az orosz békát

Bár nem ért egyet Hamilton büntetéseivel, de elfogadja azokat a Mercedes csapatfőnöke, aki szokatlanul feszülten viselkedett az Orosz Nagydíj futamát követő sajtótájékoztatón.

részletek

Hamilton még örül is hetedik helyének

Bőven van oka a győzelmet elveszítő, de így is a hetedik helyet megmentő Lewis Hamiltonnak az örömre. Leginkább azért, mert legfőbb riválisa pont nélkül maradt, de a brit örül Gasly sikerének is.

részletek

Hazaküldték és megbüntették a holland rajongókat

Egy nagyobb csoport Verstappen-rajongó próbált meg bejutni a Belga Nagydíj helyszínére, a hatóságok azonban ezt megakadályozták, sőt, meg is büntették a fegyelmezetlenkedőket.

részletek

Podcast: Ítéletek és szabályok érthetően

Gyakran nem értjük, miért született egy adott döntés a futamokon, sőt akár szidjuk is, aki meghozta – elhatároztuk, hogy tisztába tesszük a dolgokat, amiben egy F1-es hétvégéken szolgálatot teljesítő steward volt a segítségünkre.

részletek

A Honda idén rajtbüntetés nélkül akarja lehozni az évet

A japán gyártó három éve még kilenc-tíz erőforrást használt fel autónként, azóta nagyon fordult a világ. A megbízhatóság már olyan jó lett a Hondánál, hogy idén a büntetés elkerülését célozták meg.

részletek

Verstappen továbbra is sajátjának tekinti a mexikói pole-pozíciót

A holland ász még mindig nem tudta teljesen elengedni a Mexikóban kapott rajtbüntetését és úgy számol, hogy háromszor szerezte meg eddig az első rajtkockát. Ezzel akkor a győzelmet is elbukta.

részletek

Sainz szabálytalan volt, mégis megúszta a büntetést

Carlos Sainz pályafutása első dobogós helyezését ünnepelhette Brazíliában, pedig az adatok alapján egyértelműen szabálytalankodott a sárga zászlós jelzésnél. Miért úszhatta meg mégis?

részletek

Kubica: Teljesen jogos a büntetésem

A Williams lengyel pilótáját az ág is húzta Brazíliában, pénteken a falnak csapódott, vasárnap pedig büntetést kapott. Robert Kubica elismeri, jogosan büntették meg, igaz, nem is az ő hibája volt.

részletek

Hamiltont megbüntették, Sainz a dobogón

Lewis Hamilton ötmásodperces időbüntetést kapott, így csak a hetedik helyen végzett a Brazil Nagydíjon a hivatalos végeredmény szerint. Óriásit nyert ezzel a két Alfa Romeo, illetve így először "dobogós" Carlos Sainz.

részletek

Kvjat: Újabb buta és elfogadhatatlan büntetés

Rájár a rúd mostanában a Toro Rosso visszatérő orosz pilótájára. Mexikó után ismét megbüntették őt utolsó körös manőveréért, de Kvjat a legkevésbé sem ért egyet az őt visszasoroló ítélettel.

részletek
Olvastad már?