Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 2. szombat

Büntetés

Mégis tízhelyes rajtbüntetést kap Leclerc

Eleinte úgy tűnt, Kanadában még megússza a hátrasorolást a vb-címért harcoló monacói, péntek este azonban kiderült: újabb alkatrészt cserélnek a motorjában, amiért viszont már jár a szankció.

részletek

Büntetnék a versenyzők az időmérőn zászlót kiváltókat

Az F1-es pilóták jelentős része támogatná, hogy szankcionálják azokat, akik szándékosan vagy egy hibából kifolyólag tönkreteszik mások gyorsköreit a kvalifikációkon – persze lennének nehézségek.

részletek

Ocon: Indokolatlanul büntettek meg Hamilton manővere után

Az Alpine francia pilótája úgy véli, egyáltalán nem érdemelte meg az ötmásodperces büntetést Hamilton előzési kísérletét követően. Ha tavaly történt volna, nem is kapott volna?

részletek

„Alonso büntetése teljesen igazságtalan volt”

Fernando Alonsót kétszer is ötmásodperces büntetéssel sújtották Miamiban, ezzel pedig elveszítette megszerzett pontjait. Csapatfőnöke úgy érzi, igazságtalanul szankcionálták a spanyolt.

részletek

Alonso: Az én hibám volt, megérdemeltem a büntetést

A kétszeres F1-es világbajnok teljes egészében magára vállalta a felelősséget a Pierre Gaslyval történt ütközésért a Miami Nagydíj után. Előtte a remek rajtja a pilótaparádénak volt köszönhető.

részletek

Perez: Büntessék a piros zászlót okozókat

A Red Bull mexikói pilótája úgy véli, nincs rendben a jelenlegi szabályozás, hogy az időmérő döntő szakaszában a megszakítást előidéző pilóták végül előttük végeznek a rangsorban.

részletek

Nem érti Stroll, miért kapott büntetést

„Mókás döntésekről” beszélt az Aston Martin pilótája, akit az F1-es Ausztrál Nagydíjon az egyenesben bemutatott cikázó manőverért szankcionáltak – ráadásul ezzel közel került az eltiltáshoz is.

részletek

Nem bánta meg büntetést érő manőverét Albon

Bár kiesett miatta az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíjról, a Williams pilótája szerint meg kellett próbálnia a Lance Stroll elleni bevetődést a hajrában, amely ütközéssel végződött.

részletek

Verstappennek vigyáznia kell az eltiltással

Bár a világbajnoki összetettben folyamatosan jól állt, a holland pilótát nem rótták meg semmiért. Monzától azonban annyi büntetőpontot szerzett, hogy óvatosnak kell lennie, akár egy bajnoki cím is elmehet ezen.

részletek

Hamilton egyetlen vétségre a rajtbüntetéstől

Általában csak legyinteni szoktunk, ha egy pilóta megrovást kap a versenybíróságtól. Lewis Hamiltonnak azonban már kettő van, ha még egyet összeszed Abu Dhabiban, tízhelyes rajtbüntetést kap.

részletek

Verstappen: Érdekes, hogy én kaptam büntetést

A világbajnokságot pontazonossággal vezető holland nem érti, most miért szankcionálták olyasmiért, ami Interlagosban még belefért. A Red Bull-os azt is elmondta, mi történt az ominózus ütközés előtt.

részletek

Megbüntették Verstappent az ütközés miatt

A felügyelők szerint az ő jelentős és kiszámíthatatlan fékezése okozta az összeérést Hamiltonnal az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon, így tíz másodperces büntetést kapott – igaz, így is maradt második.

részletek