Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 17. hétfő

Büntetés

Nem álltak az élen, mégis futamot nyertek

Lewis Hamilton úgy nyert Kanadában, hogy nem ő haladt át elsőként a célvonalon. Korábban azonban olyan is előfordult, hogy valaki egy pillanatig sem állt az élen, mégis övé lett a győzelem.

részletek

Hakkinen: Schumachert és engem rengetegszer büntethettek volna

A kétszeres világbajnok finn úgy véli, ha a jelenlegi szabályok mellett kellett volna versenyeznie Michael Schumacherrel, mindkettőjüket agyba-főbe büntették volna korábbi csatározásaik során.

részletek

Hakkinen: Ugyanazt tettem volna, mint Vettel

Utólag valószínűleg már megbánták a versenybírók, hogy Kanadában elvették Sebastian Vettel győzelmét, rég láthattunk ilyen általános felzúdulást egykori pilóták részéről egy döntés ellen.

részletek

Hamilton megbocsát az őt fújolóknak

Keserédes győzelmet aratott a hétvégén Lewis Hamilton Kanadában, ahol az eredményhirdetés során kifütyüléssel és fújolással találta szemben magát. A brit azonban megszokta a reakciót.

részletek

Az olasz sajtó sem kíméli a döntéshozókat

Olaszországban senki nem menekülhet a média éles nyelve elől. Az eddig gyenge teljesítmény nyújtó Ferrari helyett azonban most a versenybíróságra és a büntetést kiszabókra özönlik a kritika.

részletek

Villeneuve: Ricciardót kellett volna büntetni, nem Vettelt

Napok óta lázban tartja a Formula-1-es szakértőket a kanadai incidens Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között. Az 1997-es világbajnok egészen érdekes álláspontot képvisel, ő Ricciardót büntetné.

részletek

Ricciardo: Engem Hamilton ugyanígy leszorított

Daniel Ricciardo egy három évvel ezelőtti esetre hívta fel a figyelmet, amikor Monacóban Lewis Hamilton a kanadainál jóval veszélyesebb módon szorította falnak, ám a szankció akkor elmaradt.

részletek

Hamilton: Tudom, milyen érzés így veszíteni

A legutóbbi esetben, amikor egy büntetés döntött az első hely sorsáról az F1-ben, épp a brit volt az áldozat, bár a Mercedes pilótája szerint teljesen más volt a helyzet a 2008-as Belga Nagydíjon.

részletek

Rosberg: Vettel megérdemelte a büntetést

A 2016-os világbajnok szerint nem kifogás az, hogy piszkos volt a ferraris gumija és nem tudta irányítani rendesen az autóját: ezzel együtt is biztonságosan kellett volna visszatérni a pályára.

részletek

Máskor is nyert már Kanadában a második helyezett

Montreal végre igazi izgalmakat és csatát hozott a győzelemért, bár végül Vettel büntetése miatt nem az nyert, akit elsőként intettek le. Ilyet azonban már láthattunk korábban ugyanezen a pályán.

részletek

Vettel már nem szereti a mostani jogász-Formula-1-et

A Ferrari német pilótáját egy bírói döntés fosztotta meg a győzelemtől Kanadában, amire igen indulatosan reagált. Később lehiggadt, de alapvetően nem szereti, hogy nem mondhatja ki, amit gondol.

részletek

Leclerc-nek nem szóltak Vettel büntetéséről

A futam után kiderült, hogy Charles Leclerc nem is tudott róla, hogy megbüntették csapattársát. A Ferrari nem szólt neki, de ő így is csak közelebb akart kerülni Lewis Hamiltonékhoz.

részletek
Olvastad már?