DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„A pletykák 90%-a teljesen alaptalan” – Leclerc tiszta vizet öntött a pohárba

A Ferrari körül keringő pletykák tartották lázban az F1 világát az elmúlt napokban, Charles Leclerc azonban nem kíván energiát pazarolni a híresztelésekre.

Nem a nyugalom jellemezte a Ferrari felkészülését a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjra, az elmúlt hetekben ugyanis számos olyan hír látott napvilágot az olasz sajtó által, melyek erőteljes megosztottságot sugalltak a maranellóiak berkein belül. Erre utalhat az SF-23 koncepciójáért felelős aerodinamikai szakember, David Sanchez távozása is, ám a francia szakember távozásán kívül egyelőre más nem valósult meg a média által megszellőztetett felmondási hullámból. „Természetesen” nem maradhatott ki a hírcunamiból a Bahreini Nagydíjat motorhiba miatt feladó Charles Leclerc sem, a monacói a szóbeszéd szerint egyenesen John Elkann vezérigazgatóval kezdeményezett találkozót az újabb megbízhatósági problémát követően.

Leclerc a csütörtöki médianapon határozott véleményt formált meg Dzsiddában a témával kapcsolatban: nemes egyszerűséggel alaptalannak minősítette a sajtóban megjelent híreket. „Nyilván láttam ezeket a pletykákat, aztán Maranellóba utaztam, először pedig nem voltam biztos benne, hogyan reagál a csapat ezekre a hírekre. Aztán tartottunk egy megbeszélést, amelyen a Ferrari összes alkalmazottja jelen volt. Meglepődtem, mert továbbra is mindenki pozitív hangulatban koncentrált a munkájára, ami nagyszerű. A legfontosabb most, hogy egy irányba húzzunk.”



A monacói pilótát megkérdezték a közte és Elkann között lezajlott állítólagos találkozóról is: „Ez egyáltalán nem igaz. Rengeteg pletyka kering a csapat közül, ezeknek a 90%-a azonban teljesen alaptalan. Nem tudom, honnan erednek, őszintén szólva pedig nem is akarok energiát pazarolni arra, hogy megtudjam. Egyszerűen önmagunkra kell összpontosítanunk. Még csak egyetlen versenyen vagyunk túl, tehát nagyon sok van még hátra. Továbbra is elszántan kell küzdenünk, hogy visszakerüljünk az élre” – idézi Leclerc-t a The Race szaklap.

„Ha a Ferrarinál nem úgy mennek a dolgok, ahogy kellene, akkor azonnal megjelennek ezek a hangok a csapat körül, nekünk azonban arra kell fordítanunk az energiáinkat, hogy a megfelelő irányba elindulva erősebbé váljunk. Úgy érzem, az utóbbi hetekben ez jellemzett minket, ezért már nagyon várom, hogy ismét a pályán lehessek és csak a vezetéssel foglalkozzak” – zárta Leclerc, akire tízhelyes rajtbüntetés vár majd Dzsiddában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: