DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Megtudtuk d’Ambrosio státuszát a Mercedesnél

A versenyzőkért felelős igazgatóként kap szerepet a Mercedes menedzsmentjében Jerome d’Ambrosio – tudta meg Dzsiddában a Formula.hu.

A belga expilóta a Szaúd-arábiai Nagydíj sajtónapján bukkant fel először a csillagos alakulat uniformisát viselve. A bahreini tesztelésen és az évadnyitón még civilben járt-kelt a paddockban Toto Wolff csapatfőnök társaságában, s már akkor elterjedt a pletyka, hogy rövidesen fontos szerephez jut a Mercedesnél.

A jelek szerint a felek mostanára tették véglegesítették az együttműködés részleteit. Ugyan a csapat nem verte nagy dobra d’Ambrosio kinevezését, hivatalos közleményt sem adtak ki a csatlakozásáról, a Formula.hu azonban a dzsiddai paddockban megtudta: a 37 esztendős, 20 F1-es nagydíjon indult belga „a versenyzőkért felelős igazgató” státuszát tölti be a Mercedesnél. A posztot frissen hozták létre és új szerepkörében az expilóta a junior versenyzőkkel, valamint Lewis Hamilton és George Russell dolgaival is foglalkozik majd.

dam



Forrásunk tájékoztatása szerint az új igazgató a versenyzőkkel kapcsolatos tennivalók mellett megörökölte a Williamsnél csapatfőnökké avanzsáló korábbi stratégiai igazgató, James Vowles nem stratégiai vonatkozású feladatainak jelentős részét is. Az ügyet közelről ismerő informátor szerint a távozott szakember Toto Wolff egyik legközelebbi kollégája volt, így az új érkező is fontos szerepet kap, a szakvezető jobbkeze lesz és egyéb területeken is igyekszik segítséget nyújtani a vezérnek.

D’Ambrosio korábban a Formula-E-ben a Venturi istálló menedzsmentjében Susie Wolff közvetlen kollégája volt, tevékenységével kivívta tiszteletét, így erős ajánlással érkezett Toto Wolffhoz a Mercedeshez. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: