DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Elég erősek leszünk, hogy legyőzzük a Red Bullt” – Sainz

A Ferrari spanyol versenyzője optimistán készül az F1 idei második versenyhétvégéjére, várakozásai szerint Dzsiddában akár a Red Bullt is elkaphatják.

A hétvégén Dzsiddában állomásozik a Formula-1 mezőnye, a Ferrari számára pedig különösen fontos lenne a egy jó eredmény, hiszen Bahreinben Charles Leclerc motorhiba miatt feladni kényszerült a futamot, Carlos Sainz pedig csupán a negyedik helyen végzett a szezonnyitón, így egyelőre várat magára a Scuderia idei első dobogós helyezése. Leclerc-re már rögtön a második versenyhétvégén rajtbüntetés vár, így a Ferrari elsősorban Sainzban bízhat, a spanyol szerint pedig képesek lesznek megszorongatni a Szahírban érinthetetlennek tűnő Red Bullokat.

„Bízom benne, hogy versenyképesek leszünk. Ez egy teljesen más pálya Bahreinhez képest, gondoljunk csak az aszfaltra, a nagy tempójú részekre, vagy az eltérő szárnyállásokra. Úgy érzem, elég erősek leszünk ahhoz, hogy legyőzzük a Red Bullokat, annak ellenére is, hogy Bahreinben elképesztően erősen szerepeltek. Nyilván nagyon nehéz lesz, de sokkal optimistább vagyok most, és szerintem jó esélyünk lesz a dobogóra” – magyarázta a Ferrari spanyolja a Formula.hu utazó riporterének jelenlétében zajló sajtótájékoztatón.

„Némileg aggasztanak minket a problémák, mert értelemszerűen nem így szerettük volna kezdeni az évet, hogy már rögtön a második hétvégére rajtbüntetéssel érkezünk. Természetesen nem örültünk a gondoknak, nagyon rég tapasztaltunk már meghibásodást a vezérlő elektronika terén, de már folyamatban van a megoldása, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan sikerülni is fog. Nem a legjobb helyzet, de előre kell tekintenünk” – bizakodott Sainz, akit a Ferrarit övező pletykák sem foglalkoztatnak különösebben.



„Sokkal jobb a helyzet, mint azt a hírek sugallják. A csapatot érintő pletykák miatt úgy tűnhet, hogy nem a legjobb a hangulat, de elárulhatom, hogy teljesen egyértelmű számunkra, hogy min és hogyan kell javítanunk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Őszintén szólva meglepődtem, hogy néhány ember hogyan próbált megingatni minket. Még csak egyetlen versenyen vagyunk túl, de néhányan már krízist emlegetnek. Nyilván nem örülünk a bahreini eredménynek, de én magam nyugodt vagyok, otthon pedig mindenki eltökélt és fókuszált.”

 

Nem a csapat szerkezete a felelős a Ferrari eredménytelenségéért

A Ferrari legutóbb 15 évvel ezelőtt, 2008-ban ünnepelhetett bajnoki címet, a maranellóiak akkor a konstruktőri trófeának örülhettek, Sainz szerint azonban a probléma gyökere nem a csapat kultúrájában keresendő. „Egyszerűen van, aki jobb munkát végzett nálunk. Magasabbra kell emelnünk a lécet, hogy még erősebbé váljon a csapatunk. Ahogyan Lando is fogalmazott a McLarennel kapcsolatban, nem az számít, hogy mekkorát lépsz előre egyik évről a másikra, hanem az, hogy a többiekhez képest mennyit fejlődsz.”

„Három éve vagyok már a Ferrarinál, azóta pedig hatalmasat javult a csapat, de eddig ez nem bizonyult elegendőnek a Red Bull vagy a Mercedes legyőzéséhez. Némileg megleptek minket a versenytempó és a megbízhatóság terén tapasztalt problémák, de igyekszünk megbizonyosodni arról, hogy nem ismétlődnek meg. Tudjuk, hogy egyelőre gyenge az autó, de pontos fejlesztési ütemtervvel készülünk a szezonra” – zárta optimistán Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: