DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Laurent a jövőnk egyik kulcsfigurája” – Vasseur cáfol Mekies távozásával kapcsolatban

Frederic Vasseur cáfolta a Laurent Mekies távozásáról szóló híreszteléseket, a Ferrari francia sportigaztatójára ugyanis kulcsszerep vár a jövőben.

Talán maga Frederic Vasseur sem számított arra, hogy már rögtön az első 2023-as versenyhétvégét követően megtapasztalhatja a Ferrari csapatfőnöki pozíciójának súlyát, ám pontosan ez történt a Bahreini Nagydíj óta eltelt két hétben. A maranellóiak háza tájáról meglehetősen nyugtalanító hírek érkeztek az elmúlt napokban, hiszen a szahíri futamot motorhiba miatt feladó Charles Leclerc állítólag találkozót kezdeményezett a Ferrari vezérigazgatójával, John Elkann-nal, miközben távozott az istállótól az autó koncepciójáért felelős aerodinamikai vezető, David Sanchez. 

A pletykák szerint ezzel még korántsem értek véget Vasseur megpróbáltatásai, ugyanis állítólag a csapat sportigazgatója, Laurent Mekies, valamint a motorrészleg vezetője, Enrico Guelteri is eljátszott a távozás gondolatával. Az Alfa Romeótól érkező Vasseur a napokban értetlenségét fejezte ki a csapatot érintő pletykákkal kapcsolatban, most pedig ismét magyarázkodásra kényszerült, ezúttal pedig a Mekies távozásáról szóló híreket cáfolta. A Ferrari sportigazgatója az Alpine-tól, a FOM-tól és az F1-től is kapott ajánlatot, ám Vasseur szerint fontos szerep vár honfitársára Maranellóban az elkövetkező években.



„Az egy dolog, hogy vannak boldogtalan emberek, a távozás azonban már egy teljesen más tészta. Azt hiszem, teljesen normális, hogy elégedetlenek vagyunk, amikor nem jönnek a várt eredmények, én magam sem vagyok boldog emiatt. Most az a legfontosabb, hogy csapatként dolgozzunk és megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni a jelenlegi helyzetből, emellett fejlődjünk. Nem tudom, mi történt Laurent-nal a múltban, de már 25 éve ismerem őt. Megbízom benne és remekül tudunk együttműködni. Ő lesz a cég jövőjének egyik legfontosabb pillére” – magyarázta Vasseur a sajtó képviselőinek, köztük a Formula.hu utazó tudósítójának.

Az 54 éves sportvezető nem aggódik túlságosan az elégedetlen munkavállalók miatt, szerinte ugyanis a kulcsemberek továbbra is elkötelezettek a Scuderia iránt. „A jövés-menés hozzátartozik egy csapat életéhez és természetes, hogy minden évben sok új ember érkezik az istállóhoz. Biztosan lesznek távozók és érkezők, ahogyan az minden gárdánál megszokott, de a csapatunk stabil, és már a jövőt is szem előtt tartva építkezünk, ezért nem hiszem, hogy kulcsemberek hagynának el minket.”

 

Egyelőre nincs napirenden Simone Resta visszatérése

A hírek szerint Diego Tondi személyében a Ferrari már meg is találta a McLaren felé kacsintgató Sanchez utódját, Vasseur pedig elismerte, hogy (egyelőre) nem merült fel Simone Resta visszatérése a Haastól. „Minden jót kívánok Davidnak a jövőben, remekül járult hozzá a csapat teljesítményéhez, de sajnos ez van, én pedig nem szeretnék belemenni a részletekbe. Simone az egyik ügyfelünk technikai igazgatója és remek munkát végez Günther (Steiner) oldalán, azonban a tervünk az, hogy nem változtatunk ezen a téren” – zárta a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: