Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 20. kedd

Mekies

Elhagyja csapatát a Ferrari főtervezője

A vörösök legszebb időszakában, 2001-ben csatlakozott az olasz istállóhoz az azóta nagy sikereket elért szakember, most azonban az újjáalakuló Sauber sikeresen elcsábította őt.

részletek

Bomlasztják az F1-et az FIA-s igazolások

Az utóbbi időben már a második FIA-s szakember szerződik F1-es gárdához úgy, hogy korábbi munkakörében kívülről látott bele a csapatok működésébe. Ez hamar bizalmatlanná teszi a felek közötti viszonyt.

részletek

Red Bull-Ferrari szócsata a sajtótájékoztatón

Christian Horner és Maurizio Arrivabene a sajtótájékoztatón is egymásnak feszült Laurent Mekies megszerzése miatt, amivel egy nem sokkal korábban történt megegyezést rúgott fel a Ferrari.

részletek

Az FIA-val is kiszúrt a Ferrari

A Renault után a Ferrari is saját kötelékébe csalogatta az FIA korábbi fontos tisztségviselőjét. Utóbbi eset azonban, főleg az időzítés miatt, igen nehéz helyzetbe hozta a szövetséget.

részletek

McLaren: A Ferrari felrúgta az egyezségünket

Felbosszantotta a wokingi alakulatot a maranellóiak minapi bejelentése, miszerint az FIA-tól távozó versenyigazgató-helyettes, Laurent Mekies néhány hónap múlva már csatlakozik is hozzájuk.

részletek

Az FIA emberét igazolta le a Ferrari

Nem várt szerzeménnyel erősödik a Scuderia műszaki gárdája: az a Laurent Mekies igazolt a csapathoz, akit Charlie Whiting helyetteseként ismer a közönség.

részletek

Baumgartner exmérnöke lehet Whiting utódja

Úgy tűnik, a Bernie-korszak hamarosan véget ér: az üzletember fél éve távozott az F1 éléről, tavaly év végén pedig az FIA helyettes versenyigazgatója, Herbie Blash tett ugyanigy. Charlie Whiting lesz a következő?

részletek

Légzsák az F1-ben? Majdnem megtörtént!

Roland Ratzenberger és Ayrton Senna halálos balesetének fényében biztonsági módosítások tengere jelent meg az F1-ben - több elhamarkodott megoldás is napvilágot látott, és majdnem így történt az a légzsák esetében is.

részletek

Miért tűnnek el a kavicságyak az F1-ben?

A 21. századi Forma-1 egyet jelent a hatalmas, leaszfaltozott bukóterekkel, s bár néhol még láthatunk kavicságyakat, egyre kevesebb van belőlük. Az FIA biztonságért felelős szakembere elmondta, miért.

részletek

Döntött az FIA: A halo készen áll az F1-re

Egy ideje csend honolt a tavaly nagy visszhangot keltő megoldással kapcsolatban, a Nemzetközi Automobil Szövetség kutatásai szerint azonban az eszköz már most most helyt tudna állni az F1-ben.

részletek

Módosítják az összes F1-es pályát

A több másodperccel gyorsabb, megnövekedett kanyarsebességű 2017-es versenygépek miatt a Formula-1-es naptár minden aszfaltcsíkján biztonsági módosításokat kell elvégezni.

részletek

Komoly változásokon ment át a Halo

Miután az FIA úgy döntött, hogy 2017-re a Halo-t fogja bevezetni a pilótafülkék védelmére, az is biztos volt, hogy még kell csiszolni a Ferrari által kipróbált megoldáson.

részletek
Olvastad már?