DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Megvan, hogy ki lehet a Ferrari új aerodinamikai vezetője

Házon belül oldhatja meg a felmerülő problémát a Scuderia: a távozó David Sanchez helyét előléptetéssel és több, Red Bulltól érkező szakemberrel töltheti be a csapat.

Diego Tondi veheti át a távozó David Sanchez megüresedett helyét a Ferrarinál – számolt be saját értesüléseire hivatkozva a Motorsport olasz kiadása. Mint ismert, Sanchez a koncepcióért felelős vezető aerodinamikai mérnök volt a Scuderiánál, de felmondott, állítólag a McLarenhez tart.

A helyére nem akarnak külsős szakembert bevonni Maranellóban, inkább házon belül oldják meg a problémát: a portál szerint Tondit előléptetik, míg körülötte több olyan szakember is nagyobb szerepet kap, akik nemrég a nagy rivális Red Bulltól érkeztek Olaszországba. 

f1-ferrari-bahrain-2023



A Motorsport szerint egyébként Fred Vasseur csapatfőnök a Bahreini Nagydíj után összehívott egy megbeszélést, minden szakemberrel, alkalmazottal és a két pilótával, mert mindenkivel beszélni akart a kialakult helyzetről. Ebben a HR-menedzser Michele Antoniazzi segítette, mert Vasseur egyelőre nem beszél folyékonyan olaszul. A megbeszélés sikeréről nincs információ, az mindenesetre hamar kiderült, hogy rengeteg problémát kell megoldania a franciának az autó teljesítményét, megbízhatóságát, és a komplett csapat működését, struktúráját illetően is.

Vasseur nyilatkozata ezzel kapcsolatban itt olvasható!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: