DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen korábbi hibáján tréfálkozott

A gyomorrontással küzdő bajnokkal üzenetet váltott Nyck de Vries, aki azt is elmondta, hogy nem akarja egyből a határait feszegetni Dzsiddában.

A Szaúd-arábiai Nagydíj sajtónapját Max Verstappen gyomorrontása miatt kihagyni kényszerült, de egy csipetkét így is kaptunk a kétszeres világbajnokról honfitársának, Nyck de Vriesnek köszönhetően. A holland versenyzőt, aki korábban még nem versenyzett Dzsiddában, a sajtónapon arról kérdezték, beszélt-e a beteg Red Bull-versenyzővel – De Vries pedig azt is készséggel elárulta, hogy miről esett szó.

verstappen-dzsidda-2021-d



„Váltottunk pár üzenetet reggel” – mondta az AlphaTauri újonca a sajtó képviselőinek, köztük a Formula.hu utazó riporterének. „Biztosan rendben lesz, nem is a gyomorrontásáról beszéltünk, hanem a 2021-es időmérős köréről” – utalt a holland arra az utolsó kanyarig egészen szenzációs körre, melynek végén Verstappen komoly előny birtokában feleslegesen kockáztatva ütközött a célegyenesre ráfordító kanyar falának:

„Szerintem nagyon impresszív kör volt, most néztem meg újra, beszéltünk is róla, s viccelődött arról a kanyarról!” – mondta De Vries, aki arról is szót ejtett, hogy eleinte még nem a határok feszegetését tűzte ki maga elé, hanem azt, hogy minél jobban megbarátkozzon a versenynaptár egyik leggyorsabb pályájával:

verstappen-devries-bahrein

Verstappen és De Vries Bahreinben

„Szükségem van a pályán töltött időre, fel kell építenem a ritmust. Különösen az ilyen pályákon nagy a körülmények javulása, hiszen az első edzésen viszonylag meleg lesz, s a pálya folyamatosan egyre jobb lesz” – mondta az újonc, aki a tavalyi szenzációs beugrásának tükrében sokak számára csalódást okozott Bahreinben Q1-es kiesésével és 14. helyezésével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: