DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso csak Briatorét tudja Strollhoz hasonlítani

A dzsiddai paddockban mikrofonvégre kaptuk Fernando Alonsót, aki karrierje két kiemelkedő csapatvezetőjéről beszélt.

A Szaúd-arábiai Nagydíj sajtónapján a helyszínen tartózkodó kollégánknak, Mészáros Sándornak módja nyílt röviden mikrofonvégre kapni a bahreini remeklésének köszönhetően kiemelt médiafigyelemnek örvendő Fernando Alonsót, akit arról kérdezett, milyen érzés Lawrence Stroll keze alatt dolgozni, és hogyan értékelte a csapattulajdonos a szezonnyitón szerzett dobogót.

 „Természetesen nagyon boldog és büszke!” – felelte Alonso, majd így folytatta: „Van egy víziója arról, hogyan lehet ebből egy győztes csapat a közeljövőben, bármibe is kerüljön, bármire is legyen szükség ehhez. És ha neki van egy terve, azt meg sikeresen is valósítja, ezért különleges egy ilyen vezető alatt dolgozni, mert tudod, hogy minden a rendelkezésedre áll, ami kell, a csapat biztos kezekben van.”

alonso-saudi-thursday



Utazó tudósítónk arról is megkérdezte a kétszeres világbajnokot, hogy Stroll a legerősebb, legkarizmatikusabb vezető akivel hosszú, több mint két évtizede tartó karrierje során dolgozott? „Flavio is nagyon karizmatikus, egy igazi vezető” – felelte Alonso a világbajnoki címeinél bábáskodó egykori Renault-vezérre, Flavio Briatorére utalva, majd hozzátette:

„A Formula–1-ben rengeteg embert kell vezetned, egy csapat hét- vagy akár nyolcszáz nagyon különböző személyiségű emberből is áll, az ő dolgukat is megkönnyíti, ha egyetlen embert kell követni. Ehhez viszont arra van szükséged, hogy hallgassanak rád és tiszteljenek. Szerintem az összes csapatom közül csak Flavióban és Lawrence-ben volt meg ez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: