DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Tudjuk, hogy nem végzünk elég jó munkát – Norris

Az istálló brit pilótája szerint közel sincs akkora krízis a csapatnál, mint amilyennek az tűnik, a szezonnyitó pedig csak egy alkalmi kisiklás volt.

Úgy tűnik, hogy a pontversenyben a tavalyi szezonban ötödik, 2021-ben pedig negyedik helyen végző McLaren még jobban visszaeshet az idei évben a ranglistán. Az istálló az első futamon nem szerzett pontot, mind a bemutatkozó Oscar Piastri, mind Lando Norris problémákkal küzdött a versenyen.

A szezonnyitó óta az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó téma a Formula-1 rajongói számára, hogy mekkora a baj a McLarennél. Így az ötödik évét futó pilótát a Szaúd-arábiai Nagydíj sajtótájékoztatóján arról faggatták, hogy egyetért-e azzal, hogy krízisben van a gárda: „Nem, ettől azért messze vagyunk” – kezdte gondolatait Norris a Formula.hu jelenlétében.



„Oscar problémája olyan volt, ami először bukkant fel hosszú évek után, biztosak vagyunk benne, hogy javítottuk. Az én gondomról pedig a Mercedesnél magabiztosan állították, hogy megoldották, és ez is olyan volt, amilyen nem történt évek óta. Úgyhogy mindkettő kifejezetten ritka probléma” – mondta a brit.

„Nem tudom, mindenki rosszabban adja elő, mint amilyen valójában. Krízisnek hívni pedig nagyon erős kijelentés” – folytatta a 23 éves versenyző, aki úgy látja, csapata harcban lehet a középmezőnyben. „Az korán kiderült, hogy messze vagyunk attól, ahol lenni szeretnénk.”

 

Mire lehet képes a McLaren Dzsiddában?

A brit pilóta arra is kitért, hogy optimisták-e a kilátásai a hétvégi futammal kapcsolatban: „Azt mondanám, igen. Azt gondolom, hogy az alapján, amit hiszünk, hogy el kellett volna érnünk Bahreinben, egyértelműen igen. A legjobb tízben kellett volna lennünk, pontokat kellett volna szereznünk Bahreinben, ha nem lettek volna a problémáink.”

„Nem volt lehetséges, hogy bekerüljünk a Q3-ba Bahreinben. A tempó kapcsán sokat kell dolgoznunk, néhány autó nagyon gyorsnak tűnik az időmérőn és küzd a versenyen és néhány pedig fordítva, mi pedig valahol középen vagyunk.”

Mindezek mellett Norris bízik abban, hogy a pálya a McLarennek segít majd, de nem tudja, hogy mit is várhat: „Nehéz megmondani. De ez egy másik pálya, más kialakítás, más aszfalt, úgyhogy ez remélhetőleg a kezünkre játszik majd.”

Mi várható a McLarentől a későbbiekben?

A brit szeretné, hogy előrelépjen a gárda: „A mezőny elején szeretnénk lenni, ez minden csapat álma a rajtrácson. De ha józanok akarunk lenni, akkor a mostani helyünk és a top 4 csapat között. Amit az Aston csinált, és amit a Ferrari tett 2021 és 2022 között az ékes példája annak, amit el kell érnünk és el szeretnénk érni.”

„Úgyhogy egyértelmű, hogy elérhető. Csak meg kell csinálnunk, megvannak az embereink, megvan az, amire szükségünk van, nem végzünk elég jó munkát azzal, amink van. De ezt tudjuk.” Összegzésében Norris kisebb ösztönzést fogalmazott meg: „Jobban kell dolgoznunk, mint ahogy most tesszük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: