DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„George F1-es világbajnok lehet” – Verstappen

A címvédő Max Verstappen látja a potenciált George Russellben, szerinte rendkívül gyorsan tanul, és azonnal képes a legmagasabb szinten teljesíteni.

Max Verstappen szerint George Russellben minden megvan ahhoz, hogy F1-es világbajnok legyen: a regnáló címvédő a Daily Mailnek beszélt arról, hogy vannak tehetséges versenyzők a fiatalok között, de Russellben számára az a lenyűgöző, hogy milyen hamar felveszi a tempót bármilyen helyzetben.

„George a mi generációnk tagja: Landóval (Norris) és Charles-lal (Leclerc) együtt nőttünk fel” – mondta a lapnak Verstappen.

f1-verstappen-russell



„George ellen gokartban is versenyeztem, bár ő egy évvel fiatalabb. Viszont azonnal látni lehetett az első pillanattól kezdve, hogy jó. Nagyon természetesen jött neki az egész, nem volt szüksége sok körre ahhoz, hogy gyors legyen. Képes arra, hogy beugrik, és azonnal az élmezőnyben csatázik. Megvan benne a potenciál arra, hogy F1-es világbajnok legyen. Nem töltöttem vele túl sok időt, de jó srác. Most költözött Monacóba, szóval mostantól talán kicsit többet látom majd” – tette hozzá a holland.

Verstappen azt is kiemelte, hogy Russellnél a nyers tempó mellett a kerék a kerék elleni csatákban mutatott teljesítménye is vb-esélyessé teszi, amint arra alkalmas autó lesz alatta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: