Steward
Strommer Benjamin
TOVÁBBI FORMULA-1-ES HÍREK

A Pirelli elmagyarázta, miért nincs lassulás

Sokan a gumiszállító sokkal fényesebb abroncsaira fogják, amiért az előre számított másfél másodperces lassulás helyett inkább gyorsultak az autók Barcelonában. De az ok ennél sokkal prózaibb.


Elsősorban rózsaszínűek a TommyXLewis második szezonjának darabjai: az F1-es világbajnok korábban elmondta, a ruhák megálmodásában és tervezésében aktívan részt vesz.

Betöltötte 40. évét a MotoGP kilencszeres világbajnoka. A széria által közzétett montázsban számtalan sportoló és sztár üdvözölte a születésnapos Valentino Rossit, köztük volt és jelenlegi F1-esek.

Németországi sajtóértesülések szerint Michael Schumacher és családja az új, mallorcai otthonukban tölthették az F1-es téli szünetet, és ott ünnepelték a bajnok 50. születésnapját is.

Baromfit tenyészt, nem szeretne az F1-ben versenyezni és élete első versenyén öt társát ütötte ki az egyes kanyarban – ő Freddie Hunt, Az F1 playboyának fia, aki rajongói kérdésekre válaszolt.

Az ötszörös bajnok legújabb szenvedélyéről Max Verstappent is megkérdezték. A fiatal holland inkább elkerüli a kockázatot, mivel egy sérülés megfoszthatja attól, hogy egyszer világbajnok legyen.

A Renault bejelentette, jelezni fogja a hatóságoknak, hogy volt elnök-vezérigazgatója Carlos Ghosn 50.000 eurós, „személyes kedvezményt” kapott a versailles-i kastélyparkban.

Mick Schumacher kifakadt amiatt, hogy az interneten olyan régi fényképek terjednek édesapjáról és családjáról, ami a leírással ellentétben nem a bajnok lányát és fiát ábrázolják.

Maldonado tesztnapot nyert, Hamilton túllendült a rasszizmuson, Dennis arról beszélt, szerződtethette volna Schumachert: ezek voltak az F1 hírei az elmúlt húsz évben február 19-én.

Mai múltidéző cikkünk hőse két indianapolisi pole-jával írta be a nevét az autósport történetébe, de a második verseny rajtját már nem érhette meg. Ma ünnepelné születésnapját Scott Brayton.

Ő volt az egyik kommentátor az első itthoni F1-es közvetítésben, majd még évtizedekig hallottuk hangját a tévében, könyveiből pedig egy generációnyi rajongó művelődött.

Nagy felháborodást váltott ki 2001 közepén, amikor a Német Nagydíj előestéjén Eddie Jordan kirakta alakulatából Heinz-Harald Frentzent. A csapatfőnök csak évekkel később tárta fel ennek okait.

Mármint természetesen egyelőre csak annak virtuális változatán: az Assetto Corsában elkészítették az SF90-es festését és pályára is vitték azt az olaszok hazai nagydíjának otthont adó helyszínen.

A Super GP elnevezésre hallgató versenygépet egy Formula-1-es és IndyCar-autóból gyúrták össze, aztán tesztelték is az iRacingben – a Nordschleifén, télen, VR-szemüveggel. Extrém.

A szimulátorosból igazi versenyzővé avanzsáló Jann Mardenborough szerint az autósport csak profitálhat a fénysebességgel növekvő esport-birodalomnak köszönhetően.

Van, aki már megkezdte a barcelonai téli teszteket, legalábbis virtuálisan: ilyen egy kör a katalán versenypályán az idei Haasszal az Assetto Corsában.


Olvastad már?