DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

„Miért ne?” – még több sprintet akar az F1

Stefano Domenicali megint a szurkolóik érdekeivel érvelt, hiába nem ért vele egyet Max Verstappen és Lando Norris sem.

További sprinthétvégékben gondolkodik Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója – ezt a Sky Sports kérdésére erősítette meg.

Az idei szezon első sprinthétvégéjét Kínában rendezték, és a következő eseményt, a Miami Nagydíjat is ilyen formátum szerint bonyolítják majd le – de egyelőre nem emelték a sprintek számát, ahogy tavaly, úgy idén is hat ilyen hétvégét nézhetünk majd.

A sprintes szabályokat és a lebonyolítást, a menetrendet viszont minden évben változtatták, és eddig az idei tűnik a legjobbnak, legalábbis a résztvevők szerint – ezzel Domenicali is egyetértett.

SI202404210226_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Az a kötelességünk, hogy biztosítsuk: minden nap elég akció legyen a pályán a szurkolók miatt, akik kilátogatnak a helyszínre azért, hogy szórakozzanak. Hogy emiatt lehet-e több sprint később? Miért ne? Miért ne? Azt mondanám, hogy ez nagyszerű dolog, mert fenntartja az érdeklődést minden nap során, és erről beszélnünk kell a jövőben” – mondta az F1 első embere.

„Most nézzük meg, hogy az idei sprintek hogyan alakulnak, de világos, hogy erről beszélni akarok majd az F1 Bizottság következő ülésén” – tette hozzá Domenicali.

„El kell kerülnünk az olyan eseteket, mint ami Suzukában történt, vagyis hogy az időjárás miatt nem köröznek az autók. Ez nem jó azoknak, akik azért látogatnak ki, hogy lássák a pilóták. Biztos vagyok benne, hogy a csapatok meg fogják érteni, hogy megoldásokat kell találnunk.”

SI202404200154_hires_jpeg_24bit_rgb_resize

Max Verstappen a sprintek egyik leghangosabb kritikusa volt évek óta, a mostani formátumra viszont ő is azt mondta, hogy több értelme van, mint az eddigieknek – viszont arra is felhívta a figyelmet, hogy ebben is vannak határok.

A 24 futam így is sok, ha ennek mondjuk a fele még sprintes is lenne, az hatalmas terhet jelentene mindenki számára – és nem magukra gondolt, hanem a szerelőkre, a csapattagokra, és Lando Norris is pontosan ugyanezt fogalmazta meg a témában.

Domenicalit mindenesetre nem érdekli, hogy ki szerint túl nagy a terhelés: nemrég úgy fogalmazott, hogy a pilótákat senki sem kötelezi arra, hogy az F1-ben versenyezzenek, ha sokallják a futamok számát, akkor majd jön helyettük más.

Erről ebben a cikkben írtunk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: