DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

„Felbecsülhetetlen visszajelzések” – a Haas elköszönt Hülkenbergtől

Ayao Komatsu csapatfőnök méltatta Nico Hülkenberg hozzáadott értékét és munkáját, amiből idén még azért szeretnének profitálni.

Ahogy arról beszámoltunk, immár hivatalossá vált, hogy 2025-ben a Stake, 2026-tól pedig az Audi F1-es pilótája lesz Nico Hülkenberg, így a német két szezon után elhagyja a Haas csapatát – itt kapott újra lehetőséget a pályafutása második szakaszára azok után, hogy több éven keresztül partvonalra kényszerült korábban.

A Haas így sokat segített abban, hogy Hülkenberg megkaphassa az audis szerepkört – a hinwiliek bejelentése után pedig Ayao Komatsu, a Haas jelenlegi csapatfőnöke is elköszönt a német pilótától.

1020035174-LAT-20240302-GP2401_143033SMG_6532_2-319_resize



„Szeretnék köszönetet mondani Nicónak azért, amit hozzátett a csapathoz abban az időszakban, amíg velünk van – nagyszerű csapatjátékos, és egy olyasvalaki, akivel nagyon szeretünk együtt dolgozni. A tapasztalata és a visszajelzései felbecsülhetetlen értéket nyújtottak nekünk a teljesítményünk javításához – ezt a tényt az időmérős és a versenytempónk is alátámasztja idén” – mondta Komatsu a Haas Hülkenberg távozását bejelentő közleményében.

„Még sok verseny vár ránk idén, úgyhogy szeretnénk kamatoztatni a visszajelzéseit a 2024-es szezon hátralévő részében” – tette hozzá a csapatfőnök.

A Hülkenberg-bejelentés itt található, a témában készített Formula Podcast pedig az alábbi csatornákon hallgatható meg:

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: