DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Bejelentve: Hülkenberg az Audi F1-es pilótája

Hivatalosan is bejelentették azt, amiről már beszámolhattunk: Nico Hülkenberg történelmet írt, és ő lett a Volkswagen első F1-es versenyzője.

f1-hülkenberg-audi-2026



Megtörtént a várt bejelentés: Nico Hülkenberg lett az Audi és így a Volkswagen első F1-es pilótája, miután a Haastól az év végén távozó német pilótát három szezonra leszerződtette a 2025-ben még Stake néven induló autógyár.

A Stake által kiadott közleményben leírják, hogy Hülkenberg jövőre a Stake F1 Team Kick Sauber versenyzője lesz, de közben az Audi 2026-os autójának fejlesztésén fog dolgozni.

„Nagy örömmel üdvözöljük Nicót Hinwilbem 2025-től. A sebességével, a  tapasztalatával, és a csapatmunkával kapcsolatos hozzáállásával fontos része lesz csapatunk átalakulásának, és az Audi projektjének” – mondta a bejelentésről, Andreas Seidl, a Sauber Motorsport AG és az Audi jövőbeli F1-es projektjének vezérigazgatója.

„Már az elejétől kezdve megvolt a nagyfokú kölcsönös érdeklődés azzal kapcsolatban, hogy építsünk valamit együtt, közösen hosszabb távra. Nico egy erős személyiség, és a szakmai, valamint a személyes visszajelzései segíteni fognak nekünk abban, hogy az autót fejlesszük, és hogy felépítsük a csapatot” – tette hozzá a szakember.

„Visszatérek a csapathoz, amellyel dolgoztam 2013-ban, és amelyről sok emlékem van az erős csapathangulattal kapcsolatban. Nagyon speciális lehetőség, hogy az Audinál versenyezhetek, egyedi dolog az, hogy egy német autógyártó ilyen elkötelezettséggel száll be az F1-be. Megtiszteltetés, hogy egy ilyen gyári csapatot, egy ilyen autómárkát, és egy Németországban készülő motort képviselhetek" – mondta Hülkenberg.

Hogy miért jó lépés ez Hülkenberg és miért jó lépés az Audi számára, arról ebben a cikkben írtunk részletesebben!

A Hülkenberg-sztorit részletesen is átbeszéltük a Formula Podcast legfrissebb adásában:

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: