DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Hülkenberg köszönetet mondott a Haasnak és Günther Steinernek

Nagy megtiszteltetésnek érzi az Audi-szerződést, de azon lesz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a Haasnál megmaradt lehetőségeiből.

Közösségi oldalán reagált a mai nap fő hírére Nico Hülkenberg: előbb a Haas jelentette be, hogy a szezon végén távozik tőlük a német pilóta, majd annak rendje és módja szerint megérkezett a Stake és az Audi bejelentése arról, hogy hozzájuk csatlakozik a veterán pilóta 2025-től.

Hülkenberg megköszönte a Haasnak és az azóta már leváltott Günther Steinernek, hogy megadták neki a lehetőséget 2023 elején, hiszen az audis lehetőségnek is ez ágyazott meg, anélkül nem került volna előtérbe.

„Különleges köszönetemet szeretném kifejezni a Haas F1 Team, és főleg  Gene (Haas), valamint Günther (Steiner) felé azért, hogy bizalmat szavaztak nekem másfél évvel ezelőtt, és hogy lehetővé tették az F1-es visszatérésemet. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a hátralévő 19 verseny olyan sikeres legyen, amennyire csak lehetséges” – mondta Hülkenberg.

1019845719-LAT-20230916-GP2315_124938_ONY4182_1-350_resize



„Megtisztelve érzem magam, hogy visszatérhetek a Stake F1 Team KICK Sauberhez 2025-ben, és egy globális német autómárkát, valamint egy technológiai úttörőt, az Audit képviselhetem az F1-ben” – tért rá az Audira. 

„Ez egy nagy projekt nagy ambíciókkal és egy óriási kihívás, méghozzá egy olyan, amit már alig várok. Az Andreas Seidllel és Oliver Hoffmannal folytatott megbeszélések nagyon bizalomteljesek voltak, a közös célok megértésén, és a kölcsönös tiszteleten, elismerésen alapultak” – tette hozzá.

Hülkenberg augusztusban tölti be a 37. életévét, mire ténylegesen F1-es Audit vezethet a pályán, addigra 38 esztendős lesz – alighanem ez koronázza meg száguldó cirkuszban eltöltött gazdag pályafutását.

Hogy miért őt választotta az Audi, és hogy miért jó Hülkenbergnek ez a szerződés, arról a Formula Podcast legfrissebb adásában részletesen is beszéltünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: