DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Hírösszefoglaló

Győztes Perez, f*szfejező Verstappen – szombati F1-es hírek

Az egyik Red Bull-os sikeréről és a másik kirohanásairól marad emlékezetes a bakui sprintnap, de persze sok más érdekesség is történt: egy helyen a hírek!

Charles Leclerc a pénteki időmérős siker után a Formula-1 történetének első sprintszétlövését is megnyerte a Ferrarival. Így a pole-ból indulhatott az idei első sprinten az Azerbajdzsáni Nagydíjon, ahol azonban nem volt ellenszere Sergio Perez ellen. A mexikói vasárnap duplázásban bízik, míg a monacói tudja: egyelőre előnyben a Red Bull – egyébként pedig kis híján egy macskát is elgázolt.

f1-perez-verstappen-leclerc-baku-sprint



A sprint legfontosabb történése a Max Verstappen és George Russell közötti első körös csörte volt, amely heves szópárbajt is hozott a két pilóta között: a holland f*szfejnek, majd később hercegnőnek is titulálta a Mercedes-pilótát, aki viszont értetlenül állt a címvédő pályán és azon kívül mutatott viselkedése előtt. Toto Wolff ugyancsak megvédte pilótáját, Verstappen viszont egyúttal a sprintformátumba is beleszállt, már nem először.

Fernando Alonso eközben Carlos Sainzra akadt ki és büntetést követelt volna honfitársának – miközben annak kapcsán nem túl magabiztos, hogy az Aston Martinnak sikerült-e végleg megoldania az őket az egész azeri hétvégén sújtó DRS-problémákat.

Lewis Hamilton mindössze hetedik lett a sprinten, de saját bevallása szerint tudja, mi volt a küszködése oka.

Volt persze történés a pályán kívül is az F1-ben. Baku például bejelentette, hogy 2026-ig szerződést hosszabbítottak, míg Franz Tost, az AlphaTauri szezon végén távozó csapatvezető elmondta a döntése hátterét és a bejelentés időzítésének miértjeit.

f2-crash-2

A Formula-2-esek sprintversenye eközben egészen őrületes finálét hozott, aminek köszönhetően mindössze 11-en értek célba – részletek videóval ide kattintva.

Persze máshol is rendeztek autó-motorversenyeket. A MotoGP Spanyol Nagydíján Brad Binder lett az első sprintduplázó, miközben arra is fény derült, hogy jövőre női motoros vb-t indít a FIM és a Dorna. A WEC-ben ismét kettős győzelmet aratott a Toyota, de a spái 6 órás azért így is bőven hozott fordulatokat és egy történelmi női sikert is. A TCR Világsorozat portimaói nyitányának szombati napja Michelisz Norbertről szólt, hiszen a Hyundai magyarja a pole-ból indulva aratott rajt-cél győzelmet. Mindeközben pedig Nyirádon is elrajtolt a Ralikrossz-eb évadnyitója számos hazai indulóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: