DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Binder győzött a piros zászlós sprinten

A saját csapattársát legyőzve húzta be idei második szombati diadalát a dél-afrikai a start után félbeszakított jerezi sprinten. A KTM kettős sikerét Bagnaia rontotta el.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ahogy azt már idén megszokhattuk, szombat délután került sor a sprintre a MotoGP Spanyol Nagydíján. A pole-ból Aleix Espargaro vághatott neki a 12 körös távnak, a startot azonban a KTM-ek kapták el a legjobban: Jack Miller és Brad Binder is átlépte az apriliást. A 2-es kanyar viszont igazi káoszt hozott a mezőny közepén: Franco Morbidelli indította el a lavinát, aminek áldozatául esett a vb-éllovas Marco Bezzecchi, valamint Alex Marquez és Augusto Fernandez is – a baleset miatt piros zászlóval félbe is szakították a versenyt.

Bő tíz perc után vette kezdetét az új startprocedúra: az incidensben érintettek is mind ki tudtak újra gurulni a bokszból (mivel a megszakítás után öt percen belül visszatértek oda). A versenyzők az eredeti rajtpozícióikat foglalhatták el a 11 körösre rövidített táv előtt, a KTM-ek viszont ezúttal is lerajtolták Espargarót, csak most Binder fordult el elsőként. Jorge Martin és Francesco Bagnaia is átlépte Espargarót, sőt a pramacos Millert is megelőzte – igaz, az ausztrál egy körrel később némi adok-kapok után visszavette tőle a második pozíciót, majd pedig Bagnaia is elkapta Martint.

motogp-binder-ktm-jerez-sprint



A harmadik kör végén az élen is változás történt: Miller vetődött be az utolsó kanyarban Binder mellé, s átvette KTM-es társától a vezetést. Az üldözők közül a táv felénél kiszállt Espargaro: az ötödik helyről csúszott ki a spanyol. Nem ő volt az egyetlen kieső persze: Alex Marquez és Takaaki Nakagami számára is idejekorán ért véget a futam.

A KTM-ek az utolsó körökben egymásnak feszültek, Binder pedig meg is előzte Millert. A dél-afrikai pedig már nem is engedte ki a kezéből az első helyet: Termas után idei második sprintsikerét szerezte. Miller viszont a visszafordítóban túl szélesen fordult, így elbukta a második helyet is Bagnaiával szemben. A dobogósok mögött Martin lett a negyedik, majd jött Miguel Oliveira és a szabadkártyás Dani Pedrosa párosa, míg az első kilenc közé Maverick Vinales, Johann Zarco és Marco Bezzecchi fért még be – ennek köszönhetően a VR46-os olasz három pontot megőrzött vb-előnyéből Bagnaia előtt. A Yamahák a 12. és 16. helyeken futott be mindössze.

A sprint végeredménye:

motogp-jerez-sprint

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: