DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Perez nem aggódik, a futamon is a győzelmet célozza meg

Sergio Perez szerezte meg a győzelmet a 2023-as F1-es idény első sprintjén, a Red Bull versenyzője pedig a vasárnapi nagydíjon is a dobogó tetejére állna.

Sergio Perez győzelmével ért véget az Azerbajdzsáni Nagydíj szombati sprintfutama, miután a második helyről rajtolva a DRS segítségével könnyedén megelőzte a pole-ból induló Charles Leclerc-t. A mexikói versenyző ismét bizonyította, hogy mennyire remekül érzi a bakui aszfaltcsíkot, hiszen a 2021-es nagydíjgyőzelem után ezúttal sem talált legyőzőre az azeri fővárosban, emellett pedig további két dobogós eredményt is magáénak tudhat ezen a helyszínen.

„Nehéznek bizonyultak az edzések, mert hatalmas nyomás nehezedett a csapatra a lebonyolítás miatt. A legfőbb célunk az volt mára, hogy a lehető legtöbb pontot tegyük a zsákba, de persze tisztában vagyunk vele, hogy a holnapi futam lesz a legfontosabb” – kezdte értékelését közvetlenül a leintést követően Perez, aki első sprintgyőzelmét aratta Bakuban.



A Red Bull pilótájának a vasárnapi futamon valamivel nehezebb dolga lesz majd, ugyanis Leclerc mellett csapattársát, a második helyről induló Max Verstappent is meg kellene előznie ahhoz, hogy ismét a dobogó tetején ünnepelhessen, ám ez nem rettenti el a mexikóit. „Tudtunk ma tanulni valamennyit az autó viselkedéséről, de holnap sokkal nagyobb üzemanyagmennyiséggel kezdünk majd, valamint a körülmények is teljesen mások lesznek. A harmadik hely nem a legideálisabb, de megpróbálom megszerezni a győzelmet” – zárta gondolatait Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: