Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 2. szombat

AzerbajdzsániNagydíj

„Alonso visszatért a régi trükkjeihez Bakuban”

A 1996-os világbajnok, Damon Hill szerint az Alpine spanyol versenyzője ismét a régebben alkalmazott eszközeihez folyamodott, amikor az időmérő edzésen sárga zászlót idézett elő.

részletek

Podcast: Hogyan tovább, Ferrari?

Dupla-dupla: a Ferrari esetében kiesés, a Red Bull esetében győzelem! A Formula Podcast futamértékelője az Azerbajdzsáni Nagydíj után.

részletek

Latifi: A felügyelők lehetnének elnézőbbek

A Williams versenyzője egy újabb felejthető hétvégén van túl, ráadásul a felügyelők kétszer is időbüntetéssel sújtották, ami miatt már a verseny elején elszálltak a reményei.

részletek

„A Mercedes nem akar kompromisszumot kötni"

Lando Norris szerint a Mercedes nem akarja feláldozni a teljesítményt a pattogás megszüntetésének oltárán, saját autójával kapcsolatban pedig nem panaszkodik az ifjú brit.

részletek

Red Bull: A csapatutasítás nem is volt csapatutasítás

„Nincs harc” – szólt rá a csapat Sergio Perezre, mikor Max Verstappen a 15. körben megelőzte őt. Christian Horner szerint az eshetőséget a futam előtt is átbeszélték, az üzenettel a pár évvel korábbi ütközés megismétlését akarták elkerülni.

részletek

Gasly: Nem akarunk 30 évesen bottal járni

A delfinezésre már a versenyzők egészségét fenyegető jelenségre tekintenek – az FIA-nak kellene tennie ellene, véli Pierre Gasly. Bevallja, amíg a testület nem lép, ő inkább kockáztatja testi épségét, nem köt kompromisszumot egy nem pattogó, de lassabb autóval.

részletek

Sajtóvisszhang: Ferrari-katasztrófa, Verstappen az egyértelmű favorit

A teljes világsajtó a Ferrari bukásáról beszél, miközben egyértelművé vált mindenki számára, hogy az idei világbajnoki cím elnyerésére Max Verstappen a legnagyobb favorit.

részletek

Bottas: Egyszerűen lassúak voltunk

A vasárnapi futamon tovább folytatódott a finn versenyző és az Alfa Romeo gyenge bakui produkciója, állítása szerint valami alapvető probléma lehet autójukkal, a C42-essel.

részletek

Norris: Ricciardónak szerencséje volt

A McLaren brit versenyzőjét a futam hajrájában utasította csapata, hogy maradjon az Alonsóval nem bíró Ricciardo mögött, amit állítása szerint nehezen ugyan, de elfogadott.

részletek

Ricciardo: Fernandót nem lehetett megelőzni

Kettős pontszerzést ért el a McLaren, és ezúttal Daniel Ricciardo volt az eredményesebb, nyolcadikként célba érve. A bokszfalról először Norrist, aztán az ausztrált segítették csapatutasítással.

részletek

Alonso többre számított Bakuban

Zsinórban harmadszor zárt pontszerző helyen Fernando Alonso, aki egész hétvégén jó tempóra volt képes, a bakui futamon viszont eléggé szenvedett a gumikkal. A spanyol pilóta jobb eredményt várt.

részletek

Vettel hibázott, de így is remekelt Bakuban

Sebastian Vettel az időmérő edzés után a versenyen is kiválóan teljesített Azerbajdzsánban. A nem túl acélos Aston Martinnal hatodikként végzett és ha nem hibázik, jobb is lehetett volna.

részletek