DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

„Sainz beletett engem a falba” – Alonso is büntetést követel

A két spanyol az újraindítást követően ütközött meg egymással, a Ferrari pilótája pedig egy agresszív manőverrel tartotta meg pozícióját Alonso előtt.

Paprikás hangulatban ért véget a 2023-as szezon első sprintfutama Bakuban, hiszen Max Verstappen a kamerák előtt osztotta ki a szerinte túl keményen versenyző George Russellt, de nem ő az egyetlen, aki elégedetlen a társak manővereivel: Fernando Alonso honfitársára, Carlos Sainzra panaszkodott a leintést követően. Az Aston Martin kétszeres világbajnoka azt követően próbált bebújni a Ferrari mellé, hogy Sainz az 1-es kanyarban kiterelte Lewis Hamiltont, de ifjú honfitársa „rácsukta az ajtót” a 2-es kanyar felé menet.



„Megelőztem Alexet, Lewist, valamint Carlost is, de ő a 2-es kanyar előtt beletett engem a falba, ezért el kellett emelnem a lábam a gázról. Ha nem teszem, akkor összeütközünk. Bízom benne, hogy az FIA megvizsgálja az esetet, mert akkor még a top 5-re is lenne esélyünk” – mondta a Sky Sportsnak a hatodik helyen célba érő Alonso. „Azt hiszem, a szabályok egyértelműek. Ha egymás mellett vagy valakivel, akkor nem szoríthatod őt a fal felé, amíg el nem emeli a gázt. Nincs szükség változtatásra, egyszerűen megfelelően kell betartatni a szabályokat” – panaszkodott a rutinos spanyol. Kettejük afférje azért is érdekes, mert legutóbb Ausztráliában is összeakaszkodtak, akkor Sainz kiforgatta Alonsót a piros zászlót követő állórajt alatti káoszban, amiért akkor büntetést kapott a Ferrari pilótája.

 

A kármentésről szól az Aston Martin hétvégéje

Az Aston Martin eddig az egész hétvégén szenvedett, bár az első futamokon látott egyenesbeli hátrányuk miatt várható volt, hogy nem lesz egyszerű dolguk Azerbajdzsánban, emellett pedig DRS-problémák is hátráltatják a zöld autókat, még tovább nehezítve helyzetüket. Alonso ennek ellenére két pozíciót is tudott javítani a sprintfutamon, de elismerte, hogy ez a hétvége a veszteségek minimalizásáról szól az Aston szempontjából.

„Őszintén szólva, egy kicsit a kármentésről szól a hétvégénk. Nem vagyunk szupergyorsak itt, de a legfőbb riválisaink – elsősorban jelenleg a Mercedes – csupán néhány ponttal szereztek többet nálunk, holnap pedig George csak a 11. helyről indul majd, szóval még mindig jó esélyünk van arra, hogy több pontot szerezzünk náluk” – zárta a spanyol, aki vasárnap a hatodik helyről várhatja majd a piros lámpák kialvását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: