DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hiányzott a tempó, de Hamilton már tudja az okát

Mindössze a hetedik helyen zárta a bakui sprintet a hétszeres F1-es világbajnok, de állítása szerint rájött, mi a szenvedése oka. A britnek bejött az új formátum.

Lewis Hamilton a hatodik helyen végzett a szombat délelőtti sprintszétlövésen, amelyet aztán a délutáni rövid versenyen egy hetedik helyre váltott, miután az újraindítást követően megelőzte őt Fernando Alonso, miközben a brit Carlos Sainzcal harcolt.

A Mercedes-pilóta érthetően nem volt elégedett, de elmondása szerint vasárnapra javíthatnak az autón – így értékelte a sprintnapot Hamilton a Formula.hu virtuális jelenlétében:

f1-hamilton-mercedes-baku



„Nem volt ideális pozíciót veszíteni Alonsóval szemben. Sosem jó hátrafelé lépdelni, de olykor ilyen az autóversenyzés. Nem voltam képes az előttem haladók tempójára, de most már tudom ennek az okát a sprint után. Ez egy jó fokmérője annak, mi a probléma a beállítások tekintetében, szóval meg fogjuk ezt nézni, és remélhetőleg javítani tudunk rajta holnapra. Kemény lesz, de bármi megtörténhet.”

 

Hamiltonnak bejött az újítás

A hétszeres világbajnokot a mezőny legsikeresebb tagjaként természetesen arról is kérdezték, mit szólt a sprint megreformálásához, miszerint már külön kvalifikáció tartozott hozzá. Hamilton a címvédő Max Verstappennel ellentétben élvezte az újítást:

„Tetszik, hogy kipróbáltunk valami újat ezzel a formátummal. Az extra időmérő jó móka volt. A sprintverseny kevésbé volt izgalmas, de ez talán azért volt, mert szenvedtem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: