DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Nem védekezhetek, mert George hercegnő ott van?”

A holland sajtónak nyilatkozva tovább értetlenkedett Russell sprint eleji manőverén az F1-es címvédő: szerinte amúgy is könnyen visszaelőzte volna.

Az azeri sprint legfontosabb történésének a Max Verstappen és George Russell közötti első körös csörte bizonyult, amely koccanásig és a holland autójának sérüléséig fajult. A britet az újraindítást követően egyből visszaelőző holland a leintést követően f*szfejnek nevezte a Mercedes-pilótát, aki viszont nem értette, ellenfele miért reagált ilyen hevesen.

Márpedig ez a heves reakció később a holland sajtónak adott nyilatkozatában is kitartott Verstappennél: „Abban a pillanatban tényleg úgy gondoltam” – utalt a f*szfejezésre Verstappen, akit a RacingNews365.com portál idéz. „Nézd, ha azt mondja, hogy ’nem állt szándékomban az a lyuk’, már az is sokat elárul. Na de a reakciója? ’Nézzem meg az onboardot’ meg ’hideg gumik’… Igen, mindenkinek hideg az abroncsa.”

f1-verstappen-russell-baku-2



„Ez kicsit esetlen, és eleve az előzése kapcsán azon gondolkodom, hogy miért történt. Tényleg sokkal lassabbak, és jóval nagyobb a kockázata, hogy mindkettőnk futamát kinyírja. Nem jutsz vele sehova még akkor sem, ha megelőzöl.”

Amikor arról kérdezték, hogy Russellt meglepte, mennyire keményen védekezett ellene, miközben neki volt több veszítenivalója a vb-harc szempontjából, a címvédő így reagált: „Nem lehet védekezni, csak mert George hercegnő ott van? Végső soron ez is az ő problémája!”

Verstappen hangsúlyozta, hogy a Red Bull és a Mercedes közötti tempókülönbség miatt eleve fölöslegesnek érezte Russell manőverét: „Nagyon gyorsan rosszra fordulhatnak a dolgok. Nincs esélyem, három körön belül úgyis könnyedén elmegyek mellette, szóval igen, ennek nincs túl sok értelme. Mindenkinek meglehet a saját nézőpontja a történetben, de szerintem hagytam neki helyet, neki pedig normálisan kellett volna vennie a kanyart. Olykor összeérhetnek a kerekeitek, előfordul az ilyesmi néha. Az sem ideális, de lyukat ütni a másik autójára, az más kicsit más történet, mint a kerékösszeérés.”

„Ötletem sincs, mit csináljak akkor, de talán arra fog számítani, hogy fékezek és azt mondom: ’csak előzz meg nyugodtan!’, de ez nyilvánvalóan nem fog megtörténni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: