DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Verstappen nem fogadta el Russell magyarázatát

Nem érti, miért kellett annyi kockázatot vállalnia a sprint elején a Mercedes-pilótának, de a sérült autóval is bejött harmadiknak az F1-es címvédő.

Max Verstappen csak a harmadik helyről startolhatott az Azerbajdzsáni Nagydíj sprintjén, de még ezt a pozíciót is elveszítette a rajt után: George Russell-lel vívott kanyarokon keresztül tartó, koccanást is hozó csatát. Az összeérésben meg is sérült az RB19-es: a leintés után jól látszott, hogy egy méretes lyuk keletkezett az oldaldobozon. Verstappen ennek ellenére az SC-fázist követő újraindításnál visszaelőzte a britet, s végül bejött harmadiknak a szombati futamot.

f1-verstappen-redbull-baku-serult



A versenyt követően Russell odament a hollandhoz, és azzal magyarázta a kontaktot, ahogy alig volt tapadása, de Verstappent szemmel láthatóan nem igazán hatotta meg az indoklás, f*szfejnek is nevezte a britet – ezt pedig az interjúban is megerősítette:

„Nem, nem tisztáztuk” – felelte az erre vonatkozó kérdésre a Red Bull regnáló világbajnoka. „Egyszerűen nem értem, miért kell annyi kockázatot vállalni az első körben. Alulkormányzottá vált az autója és belement az oldaldobozomba, amin keletkezett is egy lyuk. Mindannyiunknak hidegek még akkor az abroncsai, könnyű elfékezni magad. Gyönyörűen elmagyarázta: ’ah, haver, elfékeztem, nézd meg az onboard felvételt’. Ennek semmi értelme. De rendben van, így is megszereztük a harmadik helyet, gyűjtöttünk néhány pontot, de ez van.”

Az autóján keletkezett sérülés kapcsán Verstappen hozzátette: „Van egy lyuk az oldaldobozon, nem néz ki túl jól, de most ez van, és már a holnapi napra koncentrálunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: