DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso nem biztos benne, hogy megoldották a DRS-gondokat

Bár a sprinten működött az állítható hátsó szárny a spanyol autóján, így sem teljesen nyugodt – bár szerinte nem feltétlenül lesz ez döntő tényező.

Az Aston Martin egész azerbajdzsáni hétvégéjét végigkísérik a DRS-sel kapcsolatos gondok: pénteken és a szombat délelőtti sprintszétlövésen egyaránt problémái támadtak Fernando Alonsóéknak a nyitható hátsó szárnnyal. Ez szerepet játszott a haloványabb kvalifikációs szereplésben, a sprinten azonban már működni látszott a rendszer:

„Szerintem a sprintfutamon működött. Kétszer nyomtam meg a gombot és kinyílt, szóval remélem, minden megoldódott. A harmadik alkalommal nem néztem a tükörbe, szóval nem vagyok benne biztos, de abban igen, hogy a csapat kielemzi az elérhető adatokat, s ha kell valamin változtatnunk, akkor azt a holnapi verseny előtt megtesszük” – fogalmazott a hatodik helyet szerző és Carlos Sainzra neheztelő Alonso, aki ugyanakkor abban nem biztos, hogy vasárnap nem jön elő újra a probléma:

f1-alonso-aston-baku-drs



„Minden egyes eseményen problémáink voltak. Szóval nem gondolom, hogy a rendszer golyóálló lenne a vasárnapi versenyre fordulva. De ez van. Még a DRS-sel együtt is nehéznek tűnik az előzés, ahogy másokat követünk. Szóval talán nem lesz döntő tényező akkor sem vasárnap, ha nem működik.”

A kétszeres F1-es világbajnok azt sem tagadta, hogy eddig gyengébben muzsikálnak Bakuban, mint eddig idén – elvégre először zárt egy versenyt az első hármon kívül 2022-ben a spanyol –, ugyanakkor a 41 éves pilóta mégis bizakodik:

„A hétvége összességében kicsit rosszabb, mint az előző három. Kissé alulteljesítünk. A mai délelőtt a legjobb példa, a nyolcadik-kilencedik nem elég jó, szóval kicsit aggódtunk a verseny előtt. Ugyanakkor a sprint után már kicsit optimistább vagyok, hogy az autónk gyors lesz vasárnap. Gyors voltam a sprinten, a Ferrari és a Mercedes tempóját hoztam. Holnap a hatodik helyről indulok a nyolcadik helyett, szóval van esély a top 5-re. Ideális lenne, ha a szombati hatodik hely után az első ötben végeznénk, az már jó hír lenne egy nehéz hétvégén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: