DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök

DRS

Mi a Red Bull csoda DRS-ének titka?

Több alkatrész tökéletes összhangja szükséges ahhoz, hogy ilyen brutális tempót érjen el az RB19 kinyitott hátsó szárnnyal.

részletek

Marko teóriája: A Red Bull ellen vannak a rövidebb DRS-zónák

A riválisok mesterkedésének eredményeképp, a domináns csapat lassítása érdekében rövidítette az FIA a DRS-zónákat Helmut Marko gyanúja szerint. A Mercedest többször is név szerint kiemelte.

részletek

Miamitól sorban jönnek a Ferrari fejlesztései

Egy nagy fejlesztési csomag helyett adagokra bontva érkeznek a Ferrari újításai, kezdve a hétvégi F1-es nagydíjjal. Az egyik fő javítandó terület a DRS-hatás.

részletek

Brutális DRS-fölény a Red Bullnál, de senki nem érti az okát

Iszonyatos tempót nyer az RB19 a szárny kinyitásakor, méghozzá azonnal, a Ferrari alig harmadannyit gyorsul, mint a rivális autója.

részletek

Sufnimegoldással orvosolta az Aston Martin a DRS-problémát

A futamokra eltűntek az AMR23 gondjai a hátsó szárnnyal: Mike Krack csapatfőnök árulta el, milyen rögtönzött megoldást vetettek be a szerelők. Hozzátette azt is, hátrányuk elsősorban nem a DRS miatt volt.

részletek

Alonso nem biztos benne, hogy megoldották a DRS-gondokat

Bár a sprinten működött az állítható hátsó szárny a spanyol autóján, így sem teljesen nyugodt – bár szerinte nem feltétlenül lesz ez döntő tényező.

részletek

Következetességet, válaszokat és egyeztetéseket várnak az F1-esek az FIA-tól

A versenyzők érdekvédelmi szövetségét vezető George Russell szerint az utóbbi időben született néhány „őrült és furcsa” döntés.

részletek

Elfedi a Ferrari előrelépését a Red Bull „meganagy” DRS-előnye

Hiába fejlődött az egyenesekben a Scuderia, Frederic Vasseur F1-es csapatfőnök szerint a rivális valami „mást és jobbat” csinál a hátsó szárnnyal.

részletek

Így működne az aktív aerodinamika 2026-ban

Egyelőre javaslat, hogy a DRS mellett más mozgó aerodinamikai elemek gyorsítsák az autókat az egyenesekben az új szabályrendszerben. Nikolas Tombazis, az FIA szakembere vázolta, hogyan működne.

részletek

Aktív aerodinamikával fognák vissza az elöl haladót az F1-ben?

Ross Brawn szerint nem elképzelhetetlen, hogy a 2026-ban érkező új szabályokban olyan aktív aerodinamikával lássák el az F1-es autókat, amely révén visszafoghatják a versenyben vezető autót.

részletek

Új elemek a keréknél esőben, változó DRS-használat

Több területen is döntést hozott az F1 Bizottság: kiderült, hogyan javítanák a látási viszonyokat vizes pályán, de belenyúlnak a DRS-használat szabályaiba is jövőre – igaz, csak a sprinteken.

részletek

Két időmérő, több safety car – így javítaná a show-t az F1?

Az AMuS értesülései szerint a háttérben folyamatosak az egyeztetések arról, hogyan lehetne több tekintetben is javítani az F1 látványosságán: a lebonyolításhoz és a DRS-hez is hozzányúlhatnak.

részletek