DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Micheliszé a történelmi első győzelem a TCR Világsorozatban

A pole-ból indulva vezette kettős sikerre a Hyundait a magyar pilóta a TCR World Tour portimaói nyitányának első futamán.

Remekül indult magyar szempontból a kvázi a WTCR helyébe lépő új nemzetközi túraautós elitszéria, a más regionális bajnokságok fordulóihoz csapódó TCR Világsorozat. A hazánkat egyedül képviselő Michelisz Norbert ugyanis a TCR Europe szezonrajtjával egybekötött portimaói nyitányon megnyerte az időmérőt, s ezzel a pole-ból indulhatott a szombati első futamon.

tcr-michelisz-portimao-hyundai-2



Michelisz aztán a 12 körös versenyen sem hibázott: a startnál megőrizte a vezetést Mikel Azcona és az őt támadó Rob Huff előtt, majd a későbbiekben is tartotta a fél-egy másodperces távolságot hyundaios kollégájától – annak ellenére, hogy párszor elfékezte magát. A 2019-es világkupagyőztes így győzelemmel indította a TCR World Tourt, értelemszerűen az összetett értékelést is ő vezeti.

A BRC Hyundai kettős diadalt aratott a WTCR-címvédő Azcona második helye révén, míg a dobogóra a Comtoyou Audinál szereplő Rob Huff állhatott még fel. Őt csapattársa, Frederic Vervisch követte, akit a hajrában igyekezett nyomás alá helyezni a mezőny egyetlen Hondáját vezető Nestor Girolami. A hatodik és nyolcadik helyek között találjunk a Cyan Racing pilótáit Ma Qing Hua vezetésével – csak azért nem lett teljes a Lynk & Co-sor, mert Santiago Urrutia már az első körben bajba került és kiesett.

Az első nyolc helyet tehát elhozták a Világsorozat pilótái, míg a World Tourba nem nevező, csak a TCR Europe-ban szereplő versenyzők közül az audis John Filippi szerepelt a legjobban a kilencedik helyen. Az első futam teljes egészében visszanézhető a lenti videóban – folytatás vasárnap 12:30-tól a fordított rajtrácsos második viadallal, amelyet szintén a TCR Youtube-csatornáján lehet majd élőben követni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: