DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Hírösszefoglaló

Tervek, vágyak, sprint – csütörtöki hírek

Megérkezett csütörtöki hírösszefoglalónk, benne mindennel, ami a bakui hétvége sajtónapján történt és elhangzott – és hoztunk néhány egyéb érdekességet is.

A sajtónappal megkezdődött az átalakított sprinttel fűszerezett bakui hétvége, véget ért az F1 tavaszi szünete – és bár az Azerbajdzsáni Nagydíj minden fontos eseménye megtalálható a vasárnap estig folyamatosan frissülő hírösszefoglalónkban, mégis érdemes a csütörtöki történéseket egyben áttekinteni.

A sajtótájékoztatók természetesen számos érdekes nyilatkozatot hoztak, de talán ezek közül is kiemelkedik Max Verstappen több megszólalása, aki többek között az esetleges visszavonulásáról is beszélt, valamint arról, milyen tervei vannak az F1 utáni időszakraRalf Schumacher viszont keményen odaszólt a hollandnak. Csapattársáról, Sergio Perezről édesapja úgy nyilatkozott, hogy „alonsói kort” érhet meg az F1-ben, míg maga mexikói szerint az a tény, hogy egyetlen szabadedzés lesz Bakuban, akár veszélybe is sodorhatja a Red Bull fölényét.

horner-marko



Az energiaitalosoknál egyébként nagy események zajlanak, hiszen a szezon végén búcsúzik a „kisbikák” főnöke, Franz Tost, akinek távozása alaposan meglepte a csapat japán versenyzőjét – Fred Vasseur Ferrari-főnök pedig a bejelentés módján nézett nagyot –, míg a Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko 80. születésnapját ünnepli ma, ennek kapcsán a világbajnoki trófeáról is tréfálkozó, valamint Ricciardóról is beszélő Christian Horner idézte fel első találkozásukat, míg Jean-Eric Vergne Marko doktor maximalizmusára hozott példát.

Ha továbbállunk a Ferrarihoz, mindenekelőtt beszéljünk Charles Leclerc nyilatkozatáról – egyébként Günther Steiner beszélt arról, hogy miért nem a Haasnál debütált a monacói –, aki elmondása szerint nem tárgyal a Mercedesszel, míg Carlos Sainz úgy érzi, a szünet nagyon jót tett a csapatnak. Az olaszok párosa egyébként nem áll rosszul a sprintek összesített ranglistáján, de az első hely valaki másé…

sainz-baku

A Mercedesnél az új fejlesztésben bíznak, de tudják, hogy nem lehet egyik pillanatról másikra óriásit ugrani, míg az élete legjobb versenyét is megjelölő Lewis Hamilton többek között Fernando Alonsóról is beszélt – aki határozottan úgy tűnt, mintha zavarba jött volna, amikor Taylor Swiftről kérdezték.

Az ausztrál kettős kiesés keltette hullámok már elcsitultak az Alpine-nál, melynek csapatfőnöke ismét ráerősített, hogy a céljuk rövid időn belül elérni az erősorrend második helyét, a McLarennél viszont koránt sem ennyire bizakodóak – bár Lando Norris úgy érzi, Max Verstappent is ki tudná hívni, szerinte még csak most tartanak ott, ahol a szezon elején kellett volna. Kevin Magnussen szintén nem lehet igazán boldog a szezonkezdéssel, ráadásul teljesítményére csapattársa, Nico Hülkenberg is árnyékot vet, ami akár jövő évi szerződését is veszélybe sodorhatja.

magnussen-baku

Az F1-et illetően beszámolhattunk továbbá a rövidített bakui DRS-zóna változásáról, hoztunk egy videót emlékezetes rádiózásokról, aggasztó hírek érkeztek az Olasz Nagydíjról – s az is kiderült, hogy az F1 alá tartozó új női széria versenyeit nem lehet majd élőben nézni. Végül pedig a száguldó cirkuszon túlra tekintve Marc Marquezzel is foglalkoztunk ma, aki a sérüléséről és a fellebbezésről is beszélt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: