DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

„Tudom, hogy mi zajlik a Ferrarinál” – Leclerc magabiztos

Teljes mértékben megbízik Fred Vasseur tervében a Ferrari monacói F1-es pilótája, aki úgy fogalmazott, hogy egyelőre még nem tárgyal a Mercedesszel.

Maximálisan bízik a Fred Vasseur által kijelölt útban és a szerinte fontos változtatásokban Charles Leclerc: a Ferrari monacói pilótája ezt azzal kapcsolatban mondta az Azerbajdzsáni Nagydíj csütörtöki sajtónapján, hogy Laurent Mekies távozik az istálló vezetőségétől, az autó pedig nem bizonyult versenyképesnek az első három hétvége alatt.

„Nos, legyünk őszinték, ha a pályán nyújtott teljesítményről beszélünk, akkor az nincs ott, ahol szerettük volna, hogy legyen. Számomra az első három futam katasztrófa volt. Az utóbbi hetekben viszont jó volt kicsit újraindítani magam, és hogy átnézhettük, hogyan tudjuk optimalizálni a meglévő csomagunkat” – beszélt először az autót érintő dolgokról Leclerc.

230013-scuderia-ferrari-australian-gp-thursday_resize



„Aztán a pályán kívül nyilvánvalóan zajlik a csapat újrastrukturálása, ez világos. Jó kapcsolatunk volt Laurent-nal, de mindannyian megértjük, hogy ezt a lehetőséget (az AlphaTauri csapatfőnöki posztját) el kell fogadnia, mert egy nagyon jó lehetőség számára. Szóval ez van. De a csapat több, mint egy személy: nagyon magabiztos vagyok a jövőt illetően, hogy Fred (Vasseur) itt van és hogy mi jár az ő fejében. Nagyon magabiztos vagyok.”

„Szerintem világossá tette, hogy mit akar elérni, és azt is, hogy milyen úton akar eljutni odáig. Ez nagyobb önbizalmat ad nekem, mint valószínűleg bármi korábban. Nagy lépést kell megtennünk, ezzel mind tisztában vagyunk, én leginkább, de ha egy csapat képes lehet rá, akkor az a Ferrari. Tudom, hogy mi zajlik a csapaton belül, és hogy mit próbálunk elérni, ezért vagyok magabiztos” – fogalmazott érdekesen a monacói.

230007-saudi-arabian-gp-thursday-gallery_resize

Leclerc nagyon bízik Vasseur és a Ferrari tervében, a Mercedesszel nem tárgyal

Csapattársa, Carlos Sainz is arról beszélt, hogy ugyan a nagyközönség számára a távozó meghatározó emberek a fontosak, de közben nem oszlik fel a csapat, igazolnak is embereket, csak időben és hírverésben talán a távozók „vezetnek” egyelőre. Ettől függetlenül nem leépítés, hanem átalakítás zajlik Maranellóban, nemcsak távoznak, de érkeznek is fontos szakemberek az újraformálódó istállóhoz.

 

Nem tárgyal a Mercedesszel

Leclerc-t megkérdezték a napokban fellángoló Mercedes-pletykákról is, de tagadta, hogy tárgyalnak Toto Wolffékkal.

„Nem, nem beszéltem még velük, jelenleg nem. Most teljes mértékben arra a projektre koncentrálok, amiben ma részt veszek, ez pedig a Ferrari. Ahogy mondtam, teljes mértékben megbízom a jövőben, magabiztos vagyok, aztán meglátjuk. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: