DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Megvan a józan eszünk” – Ocon szerint megbeszélték a dolgokat Gaslyval

Az enstone-iak F1-es pilótája szerint világos, hogy mi történt, de nincs benne ellenérzés: inkább a fejlesztésekre és a legutóbb látott tempóra koncentrál.

Melbourne-ben egymással ütközve esett ki a verseny végén a két Alpine, méghozzá remek helyről, kecsegtető pontszerző pozícióból. Az azóta eltelt időszakban a franciáknál átbeszélték, hogy mi történt: a hibás Pierre Gasly volt, de nincs ebből probléma házon belül, nem haragszanak egymásra Esteban Oconnal. Utóbbi az Azerbajdzsáni Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján kapott is kérdést ezzel kapcsolatban:

„Igen, egyértelműen versenybaleset volt, mindenki számára trükkös volt az újraindítás, de átbeszéltük a helyzetet közösen, és nincs belőle semmi probléma vagy hasonló. Bárki benne lehetett volna abban az ütközésben. Lehetett volna bármi, egy jó eredmény is, hiszen megvolt a tempónk a versenyen, ami biztató, de így alakult. Most is jönnek fejlesztéseink, illetve a srácok lélekszakadva dolgoztak azon, hogy megjavítsák az autókat az elmúlt hetekben, szóval nagy köszönet nekik ezért” – magyarázta Ocon a Formula.hu részvételével zajló eseményen.

f1-ocon-alpine



Azt viszont tagadta, hogy bármilyen megkötés vagy szigorítás lépett volna életbe kettejük házon belüli csatájával kapcsolatban:

„Nem, ahogy mondtam is, bárkivel megtörténhetett volna, a jobb oldalon forogtak az autók, a bal oldalon az út mellett haladtak, egyetlen körre indították újra a versenyt, szóval sokat lehetett nyerni vagy veszteni, sajnos mi sokat vesztettünk. De nincs semmi gond ilyen téren, mindkettőnknek van józan esze, tudjuk, hogy mit csinálunk” – mondta a francia.

A fejlesztéseket várja: bízik benne, hogy hasonlóan jól tudnak fejlődni, mint 2022-ben.

„Mindig jó új alkatrészeket kapni az autóra, tavaly ez az erősségünknek számított, mindig teljesítményt nyerünk ilyenkor, izgalmas a helyzet. Jönnek majd még más újdonságok is később, ez pedig most fontos hétvége lesz, úgyhogy kíváncsian várom a szabadedzést, hogy lássam, milyen az autó. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: