DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ezt várja bakui fejlesztésétől a Mercedes

Feszített munka zajlott a gyárban a tavaszi szünetben, amit a melbourne-i eredmény motivált. Toto Wolff apró előrelépéseket vár a következő versenyeken, melyeken sorban jönnek a fejlesztések.

A háromhetes tavaszi szünet után a legtöbb csapat új alkatrészeket visz az Azerbajdzsáni Nagydíjra. Ezek közé tartozik az Ausztráliában első idei dobogóját megszerző Mercedes, amelynek átfogó csomagja Imolában jön, de már Bakuban felkerülnek bizonyos újítások: Toto Wolff alig várja, milyen hatással lesznek ezek.

„Kimaradt pár hét a versenyzésből, de kemény munka zajlott mindkét gyárban. Igyekeztük maximalizálni ezt az időszakot, hozni az autó tervezett fejlesztéseit és a legtöbbet tanulni” – olvasható a csapat oldalán Wolff bakui beharangozó nyilatkozata. „Már Ausztráliában látszott, hogy előrelépéseket teszünk, habár óvatosnak kell lennünk, mennyit látunk bele egyetlen eredménybe.”



„De a melbourne-i jelek így is biztatóak voltak, és a történtek motiválják az egész csapatot a versenynaptár szünetében. A következő pár versenyen apró lépéseket akarunk megtenni előre. Az autó fejlődni fog a következő hetekben, ahogy fokozatosan hozzuk a teljesítményt és fejlesztéseket a pályára. Izgatottan várjuk, mi lesz a hatásuk, de nincsen csodafegyver” – beszélt arról a csapatfőnök, hogy a Mercedestől nem várható nagy ugrás – ezzel ellentmondva Lewis Hamiltonnak, aki a Red Bull megszorongatását várja a tavasz végi fejlesztésektől.

Imolában jön az igazán komoly fejlesztés

Bár a Mercedes már Azerbajdzsánba visz új alkatrészeket, az év első nagy fejlesztési csomagja Imolában várható – a közvélemény arra számít, ez lesz a koncepcióváltás első lépése, a szaksajtó megnagyobbított oldaldobozokat vár a versenyen.

A csapat részéről elhangzott, hogy az általános teljesítményre fókuszáló fejlesztés csak az imolai lesz, addig azonban minden versenyre visznek új alkatrészeket. Ez alapján valószínűsíthető, hogy a bakui pályaspecifikus csomag lesz, amellyel a gyors utcai pálya különleges igényeihez igazítják a W14-et – persze a háttérben változtathatott tervén a Mercedes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: