DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Hamilton egyből megszorongatná a Red Bullt

A Mercedes alaposan áttervezi autóját az imolai versenyhétvégére, Lewis Hamilton pedig egyből Max Verstappent és a Red Bullt vette célkeresztbe.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton abban reménykedik, hogy a hamarosan koncepcióváltáson áteső W14-essel azonnal ráeshetnek a Red Bull nyakára, akik elképesztően domináns teljesítménnyel indították a jelenlegi szezont.

Miután a csapat kitartottak az oldaldoboz nélküli tervezési alapok mellett, amellyel tavaly rendkívül gyengén kezdtek, de a szezon második felére már talán a Ferrari elé sikerült feltörniük és sprint- valamint futamgyőzelem is összejött az Ezüst Nyilak számára az év vége felé.

Emiatt tarthattak ki az eredeti elképzelésük mellett, azonban miután idén már az Aston Martin is átlépett rajtuk, és a Ferrarival csatáznak a harmadik helyért, elismerték, hogy nem ez lesz a helyes irány, és egy, a Red Bulléhoz hasonlító koncepcióval folytatják tovább, a W14-es B verziója pedig Imolában fog bemutatkozni.



„Egy részem reménykedik, hogy egyből megtaláljuk a turpisságot és azonnal felzárkózunk az élmenőkre. Megmutattuk már a múltban is, hogy gyorsan tudunk fejleszteni, és remélem, hogy ezúttal sem lesz ez másképp” – idézi Hamiltont az F1 News oldala.

„A srácok teljes gőzzel erre a projektre koncentrálnak, és örülök, hogy nyitottak voltak a váltásra és nem ragadtunk le annál, amink van” – tette hozzá a hétszeres világbajnok, aki őszintén szólva inkább attól tart, hogy túl sok időbe fog telni, amíg elkapják a Red Bullt.

„Bizonyosan sok időt fog igénybe venni, hogy utolérjük őket. A Red Bull nagyon gyors, és valószínűleg bennük is van még potenciál bőven. Persze olykor az is lehetséges, hogy egy autó teljesítményét teljesen kimaxolják. Egy bizonyos pont után már nem lehetséges jelentős előrelépéseket tenni, de ki tudja, hogy mi a helyzet náluk. Nagyszerű csapatuk van, így biztos vagyok benne, hogy találnak még valamit az év folyamán.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: