DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Eljön a pont, amikor feltesszük a kérdést: megéri-e mindez?” – Verstappen

A bakui sprinthétvége felvezetéseként a címvédő újfent elmondta: eljöhet az a pont, amikor a sikerek és a szenvedély ellenére túl sokká válik az F1 számára.

Max Verstappen az elmúlt hetekben többször is kritikusan nyilatkozott a Formula-1 formátumváltozásairól – amelyek közül az új sprintlebonyolítás épp a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon debütál – és az egyre bővülő versenynaptárról. A holland odáig ment, hogy már-már fenyegetésként hatottak arra mutató utalásai, hogy ha ez így tovább, akkor ő kiszáll a száguldó cirkuszból. Bakuban aztán ismét nekiszegezték az erre irányuló kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy pontosan hogyan értette mindezt:

„Mindig is azt mondtam, hogy ha nem is lesz több sprint, de közben egyre bővítjük a naptárt és az egész hétvége ilyen hosszú, akkor egy ponton feltesszük a kérdést, hogy megéri-e mindez” – fogalmazott a Formula.hu jelenlétében a Red Bull versenyzője. „Szeretek versenyezni, szeretek győzni, ismerem a fizetésemet… jó ez az élet. De vajon tényleg jó-e? Néha elérhetsz egy olyan pontra a karrieredben, hogy mást akarsz csinálni.”

f1-verstappen-redbull-baku-day0



„2028 végéig szerződésem van, utána megvizsgáljuk majd ezt újra. Tényleg úgy érzem, hogy ha ez túl sokká válik, akkor itt az ideje váltani. Folyamatosan meg kell vizsgálnod magad, hogy még mindig motivált vagy-e, és jelenleg egyértelműen ez a helyzet, de bizonyosan eljön a pont, amikor mást is akarsz majd csinálni. Ez olykor furcsán hangozhat a kívülállók számára… ’A Formula-1-ben szerepelsz, szerzed a győzelmeket’. Talán én is ezt mondanám a helyükben, de amikor benne vagy ebben, nem minden ugyanúgy fest. Igen, nagyszerű, lenyűgöző és sok mindent elérhetsz, de mindig van korlátja bizonyos dolgoknak.”

 

A sprint elveszi a vasárnapi nagydíj fényét

Verstappen azt is elmagyarázta, miért nem rajong azért, hogy már szombat délután rendeznek egy rövid futamot a sprinthétvégéken:

„Én versenyzés szempontjából, az F1 pedig üzleti szempontból nézi ezt, és nyilván értem, hogy a sprintek némileg izgalmasabbak. Ha viszont versenyzés szempontjából nézem a sprintet, akkor az első kör izgalmas, van egy-két koccanás itt-ott, aztán viszont a futam egészét tekintve világosabb képet kapsz arról, mi történik, ki a leggyorsabb, így arról is tisztább lesz a kép, mi fog másnap történni. Ez kissé elveheti a vasárnapi fő esemény fényét, aminek szerintem a különleges eseménynek kellene lennie.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: