DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Norris: Méltó kihívója lennék Verstappenéknek

Arra mindenki számított, hogy a Red Bull egy komolyabb előnnyel fogja indítani a 2023-as szezont, de arra Norris sem, hogy a McLaren ekkora lemaradással.

Lando Norris biztos benne, hogy amennyiben rendelkezésére állna az erre megfelelő autó, meg tudná dolgoztatni a pénzéért Max Verstappent és Lewis Hamiltont is. A McLaren pocsékul kezdte a szezont, ám a melbourne-i káoszban kettős pontszerzéssel ugrottak a konstruktőri tabella ötödik helyére.

A McLarennél rengeteg személyi változás történt az elmúlt időszakban és még történni is fog, egyvalakinek azonban biztos a helye: Lando Norris szerződése 2025 végéig szól a wokingiaknál. Már ha kitölti a brit, hiszen bevallotta, a McLaren már évek óta alulteljesít.

Nem elég jó a McLaren Norris számára

„Ha őszinte akarok lenni, a teljesítményünk nincs az elvárásaink szintjén” – mondta a The Race-nek adott hosszabb nyilatkozatában a McLaren tehetsége. „Nemcsak az én elvárásaimat nem teljesítjük, de a csapat sem erre számított, ezt mindenki tudja szerintem. Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy mostanában sok változás történt nálunk.”



„Az út, amire ráléptünk 2021-ben, az rendkívül ígéretes volt, majd 2022-ben is a helyes irányba indultunk el, de idén visszaestünk. Abszolút várakozáson alul teljesítünk, a tavaly év végén tapasztaltak után egyáltalán nem ezt vártuk. Őszintén szólva ez volt az az év, amikor már egy kicsit többre számítottam. Már tavaly is nagyobb előrelépéssel számoltam, szóval elmondhatjuk, hogy tavaly és idén sem tartunk ott, ahol én szeretném, hogy tartsunk.”

Megharcolna Verstappennel és Hamiltonnal

Amint említettük, Norris kontraktusa 2025 végén jár le a McLarennél, s a következő két-három évben elég nagy mozgolódás várható a pilótapiacon, hiszen többek között lejár Lewis Hamilton, Charles Leclerc és Sergio Perez szerződése is.

„Magabiztos vagyok azt illetően, hogy amennyiben lehetőségem lenne rá… Mármint nem azt mondom, hogy ó, persze, én egyből legyőznék bárkit, de abban biztos vagyok, hogy simán bajnoki kihívójuk lehetnék. Remélem, hogy 2024-ben ez már valóban megtörténhet, de legkésőbb 2025-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: